100 bin sosyal konut kampanyasının detayları belli oldu

12 December 2019

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 100 Bin Sosyal Konut Tanıtım Toplantısı'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dar gelirli vatandaşlara konut müjdesi verdi. AA'nın aktardığı habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile finansmanına destek veren Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerini projeden ötürü tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehircilik çalışmalarına yeni bir altın halka daha eklemiş olduklarını ifade etti.

Bu yıl başında başlatılan 50 bin sosyal konut projesinin yoğun ilgi gördüğünü belirten Erdoğan, "Biz de hem sayıyı artırmaya hem de kampanyayı sürekli hale getirmeye karar verdik. Bugünkü tanıtım töreniyle 2020 programımız kapsamında ülkenin 81 vilayetinde 100 bin sosyal konutun da inşa sürecini başlatıyoruz. İnşallah yılbaşı itibarıyla temeli attıktan sonra azami 1 ila 1,5 yıl içinde konutları bitirip sahiplerine teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

894 TL'DEN BAŞLAYAN TAKSİTLER

Kampanyanın detayları hakkında da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem depreme dayanıklı hem de görünümü itibarıyla gerçekten kadim tarihimizdeki mahalle kültürünü yeniden hakim kılmanın adımlarını atmış olacağız. Bu projelerle vatandaşlarımıza yüzde 10 peşinatın ardından kalan tutarın tamamı için aylık 894 liradan başlayan taksitler ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olma imkanını sağlayacağız. Böylece 100 bin dar gelirli ailemizin kira öder gibi konut sahibi olabilmelerini temin edeceğiz. Bu konutlar 2 artı1 brüt 75 ve 85 metrekare ile 3 artı 1 brüt 100 metrekare olarak projelendirilecektir. 100 bin konutluk bu projenin toplam yatırım bedeli yaklaşık 17 milyar 300 milyon lirayı buluyor" ifadelerini kullandı.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından 100 bin sosyal konut kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu. Her yıl 100 bin konutun vatandaşlarımıza kazandıracak bu projenin ülkemiz adına hayırlı olması dileğini paylaşan Albayrak, "Vatandaşlarımızın 20 yıl vade ile kira öder gibi ev sahibi olmalarını sağlayacak proje için başvurular 15 Aralık 2019-15 Ocak 2020 tarihleri arasında alınacak. Yatay ve şehirlere uygun mimaride, sosyal donatıları ile 81 ilimizin tamamında gerçekleşecek bu proje ile inşallah tüm dar gelirli vatandaşlarımızı konut sahibi yapacağız" ifadelerini kullandı.