1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar devam ediyor

19 May 2019

Tamamlanmasıyla dünyada ortası açık asma köprüler arasında en büyük olma özelliği taşıyacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar sürüyor. Projede çalışmalar Çanakkale'nin Lapseki, Sütlüce ve Şekerkaya bölgelerinde devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü çalışmalarında 21 Mayıs günü önem taşıyor. Lapseki'nin Şekerkaya mevkisinde yerleştirilecek kesonun batırılması için hazırlıkları sürerken 74 metre genişliğinde, 83,3 metre uzunluğunda, 20 metre yüksekliğinde ve 54 bin 800 ton ağırlığındaki Asya yakasına ait kule kesonu ise şaft montajlarının bitirilmesiyle 21 Mayıs günü römorkörler tarafından yüzdürülerek bölgeye çekilecek.

"İSTANBUL TRAFİĞİNİ BİLE RAHATLATACAK PROJE"

Lapseki'nin Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, 1915 Çanakkale Köprüsü çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bu tarihten itibaren denizdeki çalışmaları da görebileceklerini belirten Yılmaz, "Köprü bu bölgenin Türkiye'nin önemli yatırımlarından biri. Lapseki'de olması Çanakkale bölgesinde olması elbette ki bölgeye değer katıyor. Ekonomik olarak değer katıyor. Kaldı ki belki İstanbul trafiğini bile rahatlatacak bir proje olduğunu düşünüyoruz. Ege'ye Batı Akdeniz'e ve bu bölgeye gelecek insanlar, bu tarafını tercih edecekler. Burayı tercih edecekler. Avrupa’dan gelen insanlar burayı tercih edecekler. Bu proje çok önemli bir proje aslında" diye konuştu.

AÇILIŞ 2022'DE

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmaların 18 Mart 2022 tarihinde bitirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında 2 yaklaşım viyadüğü, 4 betonarme viyadük, 10 alt geçit köprüsü, 33 üst geçit köprüsü, 6 köprü, 43 alt geçit, 115 menfez, 12 kavşak, 4 otoyol hizmet tesisi, 2 bakım işletme merkezi, 6 ücret toplama istasyonu inşa edilecek.