2018 Yılında 34 Şehir Hastanesi Hizmete Açılacak
Kamu projelerinin hız kazandığı şu günlerde Bakan Müezzinoğlu, 3 yılın sonunda 34 şehir hastanesinin hizmete açılacağını söyledi.
Sağlık alanında yapılan reformlar kapsamında hayata geçirilen şehir hastaneleri ve yapımı devam eden diğer hastaneler ile 3 yıl içerisinde 100 bin yatak kapasiteli hastane, vatandaşların hizmetine sunulacak.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık alanındaki önemli sorunlar arasında yer alan hastanelerin fiziki mekan sıkıntılarının, hayata geçirilen yatırımlarla sona ereceğini söyledi.
Ankara Bilkent ve Etlik, Yozgat, Elazığ, Adana, Gaziantep, Konya, Manisa, İstanbul Başakşehir, Isparta, Kocaeli, İzmir Bayraklı, Bursa, Kayseri ve Mersin'de inşaatı süren 27 bin yatak kapasiteli 16 şehir hastanesinin, 2016-2017 yıllarında hizmete gireceğini belirten Müezzinoğlu, "2018 yılı sonuna kadar da Türkiye genelinde toplam 43 bin yatak kapasiteli 34 şehir hastanesi vatandaşların hizmetine sunulacak" dedi.
Müezzinoğlu, şehir hastaneleriyle Türkiye'nin sağlık alanındaki standardının bir basamak daha yukarı çıkacağını vurgulayarak, böylece gelişmiş ülke standartlarının geçilebileceğini bildirdi.
Sağlık Bakanı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş de geçtiğimiz haftalarda devlet ve özel sektör ortaklığı ile toplam 40 bin yataklı 34 yeni hastane yapılacağının haberini vermişti.
Gümüş, konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı :
"Son 10 yılda sağlık sektöründe ciddi adımlar atıldı. Bugün birçok ilde son teknoloji ile sağlık hizmeti veriliyor. Fakat Türkiye geneline baktığımızda hastanelerinin çoğu 50 yaş üzeri. Bunların hızlı bir şekilde yenilenmesi lazım. Bizim bakanlık olarak sağlık alanındaki yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. Toplam 40 bin yatak kapasiteli 34 yeni Hastane projemiz var. Sağlıkta serbest bölge kavramını tartışıyoruz. Hastanelerin bazı birimlerinin sağlık turizminde değerlendirilmesini planlıyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor. Yine üzerinde çalıştığımız bir diğer konu da PPP modeli hastanelerimizin belirli bir bölümünün komşu ülkelerin tedavisinde kullanılması. Bunları değerlendirip sonuca göre adım atacağız”(AA)