22 Milyon Dolara Arsa Alan Erdoğan Bayraktar
Herkes, İstanbul'dan 22 milyon dolara arsa aldığı ortaya çıkan Erdoğan Bayraktar'ın bu parayı nereden temin ettiğini merak ediyor.
Kamuoyu, 9 yıl TOKİ’yi yöneten, 2 yıl bakanlık yapan Erdoğan Bayraktar’ın, İstanbul’da aldığı araziyle ilgili açıklama bekliyor. Herkes, eski bakan Erdoğan Bayraktar’ın parayı nereden bulduğunu merak ediyor. Adı yolsuzluk iddiasına karışan ve istifa ettirilen Erdoğan Bayraktar’ın, İnşaatı, taşeron OFTON firması yürütüyor.
Lüks rezidans-AVM pojesinde daha ortada inşaat bile yokken toplanan ön başvurulardaysa daireler için belirlenen fiyat aralığı 300 bin Euro ile 700 bin Euro arasında. A,B C ve D blok olmak üzere 4 ayrı inşaat şeklinden kaydedilen bilgilere göre; A ve B bloklarının “Konut Alanı”, C ve D bloklarınınsa “Ticaret Alanı” olarak planlandığı kaydedildi.
KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR
Sorular şöyle: Yıllarca devlete çalışmış bir kişi, bu kadar yüklü parayı nereden buldu? İnşaat ve imarda söz sahibi olan birinin bunu yapması etik mi?
Kamuoyu, 9 yıl TOKİ’yi yöneten, 2 yıl bakanlık yapan Erdoğan Bayraktar’ın, İstanbul’da aldığı araziyle ilgili açıklama bekliyor.
22 MİLYONLUK ARSA
17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu’nda adı rüşvet karşılığında imar değişikliği iddiasıyla gündeme gelen, oğlu gözaltına alınan dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın, bakanlığı döneminde İstanbul’un en nezih semtlerinden birisi olan Koşuyolu’nda 22 milyon dolara arsa aldığı ortaya çıktı.
2013'TE ALINMIŞ
Yurt Gazetesi’nin haberine göre, emsal oranı 1.50 olan, 1222 ada, 26 parsel de bulunan 9 bin 642 metrekarelik arsa, 25 Ekim 2013’te, Bayraktar İnşaat ve Taahhüt Limited Şirketi tarafından alınmış.
İPOTEKLİ VE İCRALIK ARSA
İddialara göre, Emin Bey Sokak’ta bulunan arsaya ilişkin 1/1000 ölçekli imar plan notları, yaşanan yolsuzluk operasyonunu ardından Mart 2014’te ancak yayınlanabildi. Yayınlanan plan notları üzerine her ne kadar, “Bu imar durumu ile ilgili olarak yalnız proje tanzim ettirilebilir. İnşaat yaptırılamaz” notu düşülse de arsa üzerindeki icra ve ipotekler, satış işlemlerinin ardından jet hızla kaldırılarak inşaat çalışmaları başlatıldı.
MESAFE SADECE 100 METRE
Bayraktar İnşaat’ın arsayı ünlü işadamı Selahattin Beyazıt’ın oğlu Mehmet Murat Beyazıt’tan aldığı belirtildi. Arazideki inşaat çalışmalarıysa, Bayraktar İnşat üzerinden değil taşeron OFTON firması üzerinden yürütülüyor. Bayraktar İnşaat’a ait bölgede bir de Genel Müdürlük ofisi bulunuyor. Alınan arazi ile inşaat şirketine ait bina arasındaki mesafe ise sadece 100 metre.
SERBEST YÜKSEKLİK
Yine iddialara göre, Bayraktar İnşaat, devir işlemlerinin başlamasıyla beraber İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) de imar değişikliği için kulis çalışmalarına başladı. Revizyon imar planına ilişkin ilk imar plan notu tadilatında, bina yüksekliğinin serbest bırakıldığı ifade edildi. Toplam inşaat alanı da ortak kullanım alanlarıyla birlikte 11 bin 150 metre kare olarak görülüyor. Bayraktar İnşaat’ın hem yeşil alanı hem de kamuya ait yol kavşağını şantiyenin içerisine dahil ettiği de öne sürüldü.
''PROJEYİ KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINA ALMAYA ÇALIŞIYORUZ''
Ofton inşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, Erdoğan Bayraktar gibi Trabzon Oflu. Merkezi Altunizade’de olan Ofton, Anadolu Yakası’nda Kandilli ve Taşdelen’den sonra üçüncü konut projesini Koşuyolu’nda yapıyor. 31 Mart 2014’te verdiği bir röportajda İsmail Hakkı Altun, inşaatın 10 bin metrekaresinin konut 7-8 bin metrekaresinin de ticari birimlerden oluşacağını söylüyor. “Arazinin içinde küçük bir bina var. Projeyi kentsel dönüşüm kapsamına almaya çalışıyoruz” diyen Altun, projenin ismini ise açıklamamış.
PLANLAR ARASINDA OTEL DE VAR
İnşaatı, taşeron OFTON firması yürütüyor. Lüks rezidans-AVM pojesinde daha ortada inşaat bile yokken toplanan ön başvurulardaysa daireler için belirlenen fiyat aralığı 300 bin Euro ile 700 bin Euro arasında. A,B C ve D blok olmak üzere 4 ayrı inşaat şeklinden kaydedilen bilgilere göre; A ve B bloklarının “Konut Alanı”, C ve D bloklarınınsa “Ticaret Alanı” olarak planlandığı kaydedildi. Konut alanındaki lobinin ileride konut alanından dönüştürülecek otel için kullanılacağı kaydedildi. Projede, toplamda her blok 6’şar kattan görünüyor.