2B Arazisi Ödemelerinde Süre Uzadı!

06 March 2017

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2B Arazisi taksit ödemeleri ile ilgili açıklama yaptı. Ağbal'ın açıklamasına göre taksit ödemelerinde süre Eylül'e kadar uzadı...

Maliye Bakanı Naci Ağbal, orman vasfını yitirmiş (2B) arazilerle alakalı yeni bir karar alındığını açıkladı. Yeni karara göre, normal sürede 7 Mart'ta bitecek olan ödemeler 6 ay süre ile uzatıldı.

Buna göre, 2B arazisi olup da satın alma başvurusunu yapan ancak ödemesini yapamayan veya taksitini ödeyemeyenler için tanınan 6 ay ek süre ile son deme tarihi Eylül ayına çekildi.

Bakan Ağbal konu ile ilgili, "2B arazilerini satın alanlar ödemelerini yapmakta sıkıntı çekmiş, taksitlerini ödememiş, 2B arazisini alma hakkını kaybetmiş...Fakat hükümet olarak bu konuda bir karar aldık. İnşallah Sakarya başta olmak üzere bütün vilayetlerimizde 2B arazisi olup da satın alma başvurusunu yapan ancak ödemesini yapamayan veya taksitini ödeyemeyen vatandaşlarımıza 6 ay daha imkan sağlıyoruz. Yani Eylüle kadar ödemeleri ertelemiş oluyoruz. Yine 2B arazisi olup da bu araziyi almak için başvurmamış vatandaşlarımız için de aynı uzatmayı yapıyoruz" şeklinde konuştu.