3. Havalimanı Ne Zaman Açılacak?

25 February 2016

İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu, 3. Havalimanı'yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

3. Havalimanı inşaatını sürdüren ve tamamlandığında işletmeciliğini yapacak olan İstanbul Grand Airport (İGA) CEO'su Yusuf Akçayoğlu, havalimanına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İlk Faz Şubat 2018'de Hizmette

Daha önce ilk faz açılışını Ekim 2018 olarak açıkladıklarını belirten Akçayoğlu, "İnşaatı hızlandırdık, bu tarihi geriye çektik. 3. Havalimanı'nın ilk fazını 2018 yılının Şubat ayında hizmete açacağız." dedi. 3. Havalimanı'nın ilk fazı 90 milyon yolcu kapasiteli Ana Yolcu Terminal Binası, bir adet Hava Trafik Kontrol Kulesi, 2 adet 60 metre genişliğinde, birisi 3,75 km. diğeri de 4,1 km. olan pist, hangar, kargo, catering ve yer hizmetleri gibi tüm destek tesisleri ve 18 bin araçlık otoparktan meydana geliyor.

76,5 milyon metrekare dev bir alan üzerinde kurulan 3. Havalimanı'nda uzay çatı montajı işlemi Ocak ayında başlamıştı. Terminal binası iskelesi çatısı hariç 145 bin metrekare alana sahip olan iskele bölümü uzay kafes çatı alanı olarak adlandırılıyor. Ana Terminal'de, normal konvansiyonel çatı olacak.

İnşaat Yüzde 10 Seviyesinde

İnşaatın son durumu hakkında bilgi veren Akçayoğlu, "Kaynak aktarımına bakarsak, yüzde 20'lerdeyiz. Fiziksel olarak yüzde 10'dayız. Ama baharla birlikte yüzde 5 en az artsın diye çalışacağız. Bütün hedefimiz o. Planlamamızda da onu gösteriyor." dedi.

3. Havalimanı'na Ulaşım Önemli

Havalimanı'na ulaşımın çok önemli olduğunu belirten Akçayoğlu metro hatlarına dikkat çekti. 3. Havalimanı'na Gayrettepe - 3.Havalimanı Metro Hattı, D-20 yeni karayolu bağlantısı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi bağlantısı, Hızlı Tren bağlantısı, Üç katlı Büyük İstanbul Tünel Projesi ile ulaşım sağlanabilecek.