3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde Çalışmalar Başlıyor

08 August 2016

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde etüt, proje ve mühendislik çalışmaları yakında başlıyor. 10 Ağustos'ta teknik açıdan yeterli görülen 3 firmanın mali teklifleri açılacak ve kazanan firma belli olacak...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde etütü proje ve mühendislik ihalesinde sona gelindi. 6 firmanın katıldığı ihalede teknik açıdan yeterli bulunan İdom, Tecnimont ve Yüksel Proje mali tekliflerin açılması için 10 Ağustos'ta davet edildi.

1 Yılda Tamamlanacak
Raylı sistem ve karayolunu bünyesinde barındıran 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinde çalışmalar yakında başlıyor. İhaleyi kazanan firma etüt, proje ve mühendislik çalışmaları kapsamında karada ve denizde derin sondaj çalışmaları yaparak, zemin verilerini belirleyecek. 1 yılda tamamlanması hedeflenen çalışmalar için 7,5 milyon TL ödenek ayrıldı.

14 Dakikada Geçilecek
5 yılda tamamlanması hedeflenen 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi TEM Otoyolu, E-5 Karayolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve 9 metro hattıyla entegre olacak. Proje tamamlandığında İncirli'den Söğütlüçeşme'ye 40 dakikada, Hasdal'dan Çamlık Kavşağı'na 14 dakikada ulaşılacak.