3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin İhalesi İptal

13 October 2016

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinin zemin etüt çalışmaları için gerçekleşen ihalesi iptal edildi...

Tek tüpte hem karayolu hem de raylı sistemi bulunduracak olan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi için yapılan etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesi iptal edildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından geçen yıl yapılan ihale kapsamında İdom, Tecnimont ve Yüksel Proje firmaları yeterli bulunmuş, 10 Ağustos'ta mali teklifleri açılmıştı. İhalede bir firmanın teklifindeki maddi hata nedeniyle teklifi geçersiz sayıldı.

Bu yüzden ihale İdari Şartname ve Danışmanlık Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde yer alan "teklif veren istekli sayısının üçten az olması halinde ihale iptal edilir" hükmü gereğince iptal edildi.

30 milyon TL'ye yatırımla hayata geçirilecek projenin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için bu yıl 7 milyon 500 bin TL ödenek ayrıldı. Bu hizmetler kapsamında karada ve denizde derin sondaj çalışmaları yapılacak ve zemin verileri belirlenecek. İhale süresinden sonra söz konusu işlerin 1 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor.

Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçirilecek olan projenin çalışmalar başladıktan sonra 5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Tünelin tamamlanmasıyla İncirli'den Söğütlüçeşme'ye raylı sistemle 40 dakika, Hasdal Kavşağı'ndan Çamlık Kavşağı'na 14 dakika ulaşılabilecek.