65 yeni AVM yapılacak

27 September 2017

Günümüzde sayıları hızla artmaya devam eden AVM'lerin yönü Anadolu'ya da çevrilmiş durumda. Bu bölgelerde de yayılmaya başlayan AVM’lerin sayısı Türkiye genelinde 2017 yılının yarısı itibariyle toplamda 400’e ulaştı. Ayrıca 30’u İstanbul’da inşa edilecek olan 65 tane AVM de ülkenin farklı bölgelerinde hayata geçirilecek.

AVM yatırımları listesinde il sıra İstanbul'a ait. Metropol kentte toplam 125 alışveriş merkezi bulunuyor. Türkiye'nin ilk AVM'si olarak bilinen Galleria, faaliyetlerini sürdürürken, şehrin ikinci AVM'si olan Akmerkez'de müşterilerini ağırlamaya devam ediyor.

Ülkenin diğer büyükşehirlerinden biri olan başkent Ankara'da ise toplam 32 adet AVM yer alıyor. Üçüncü sırada olan İzmir'de ise bu rakam 2017 yılının yarısı itibariyle 23 olarak kaydedildi.

BİN KİŞİYE 148 METREKARE ALAN DÜŞÜYOR

Yapılan hesaplamalar doğrultusunda ortaya çıkan sonuca göre Türkiye genelinde bin kişiye ortalama 148 metrekare kiralanabilir alan düşüyor. Şehir geneline bakıldığında ise 303 metrekare ile İstanbul ilk sıraya yerleşirken, ikinci sırada 277 metrekare ile Isparta, 267 metrekare ile Bolu üçüncü sıraya sahip oluyor. Yapım çalışmaları süren AVM'lerden 2019 yılında hizmete girecek olanlarla birlikte bin kişiye düşen alan büyüklüğünün ortalama 176 metrekareye yükselecek.