Ağaoğlu Bakırköy 46 Projesinde Flaş Gelişme

05 February 2016

Ağaoğlu'nun 2 yıl önce durdurulan Bakırköy 46 projesinde çalışmalar yeniden başlıyor...

Ağaoğlu Şirketler Grubu'nun Veliefendi Hipodromu’nun karşısında 45 bin 500 metrekare arazi üzerinde hayata geçireceği Bakırköy 46 projesinde çalışmalar 2 yıl aradan sonra kaldığı yerden devam ediyor.

Bakırköy Belediyesi projenin yapı yoğunluğunu artırdığı, ulaşımı engelleyeceği ve tarihi yarımada siluetini etkileyeceği iddiasıyla bölge mahkemesine başvurmuştu. Proje için Aralık 2013'te İstanbul 8. İdare Mahkemesi tarafından durdurma kararı verilmişti.

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu Yargıtay’ın plan iptal kararını bozduğunu açıkladı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ağaoğlu, projeye aynı planla kaldıkları yerden devam edeceklerini belirtti.

Ağaoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan parka komşu olduğu için projenin adını Central Park olarak değiştiriyorum." dedi. 1 milyar dolar satış değerine sahip olan proje durdurulunca ev alan müşterilerin paraları iade edilmişti. Projenin bölgenin en masum planına sahip olduğunu söyleyen Ağaoğlu, "Geç de olsa hak yerini buldu. Maalesef aralık döneminin kurbanı olduk" dedi.