Ağrı Yılmaz Hatunoğlu Anadolu Lisesi Açıldı!
Ağrı'da 24 derslikli Yılmaz Hatunoğlu Anadolu Lisesi törenle açıldı…
Fırat Mahallesi'ndeki 24 derslikli Yılmaz Hatunoğlu Anadolu Lisesi'nin açılış törenine katılan Vali Işın, b?öyle güzel bir hizmete vesile oldukları için Hatunoğlu ailesine çok teşekkür ettiğini söyledi. Ağrı'da şuanda 70 okulun inşaatının yatırımı devam ettiğini belirten Vali Işın, "Bunlardan 6 tanesi arsa bulunamadığından temeli atılamadı. İnşallah arsalar bulunduğu takdirde temellerini atacağız" dedi.
Çok büyük bir reform ve yatırım olduğunu ifade eden Vali Işın, şöyle konuştu:
"Derslik başına düşen öğrenci sayımız şuanda 31 ama inşaat halindeki binalarımız bittiği takdirde, bu 24'e düşecektir. Eğitimciler çok iyi bilirler 24 çok iyi bir rakamdır. Bunu tutturmakta çok zordur. Bugün gidin İstanbul ve Ankara'yı demiyorum oralarda bu sayıyı tutturmak son derece zaten zordur. Biz eğitim alanında çok ciddi bir atılım atmış bulunuyoruz. Diğer alanlarda da böyledir. Şu anda Ağrı'da devam eden yatırımların toplamı 2 buçuk katrilyon. Bugün hiç bir ilde köy yolları sıcak asfalt değildir. Ama bizim bu sene yapacağımız 150 kilometrelik sıcak asfalt ile birlikte köylerimizde oturan nüfusun yarısı sıcak asfalt kullanacaktır."
Vali Işın, "Fiziki açıdan her türlü tedbirimiz var, çalışmalarımız devam ediyor ve edecek. Ancak eğitim atmosferinin olabilmesi için ailelerin mutlaka çocuklarına destek vermesi lazım. Bu konuda da adım attık ve atmaya da devam edeceğiz. Bütün alınan tedbirlere rağmen ailelerden çocuklarına destek vermelerini ve onları sahiplenmelerini ve onların eğitimleri için daha ciddi bir sorumluluk taşımalarını beklemekteyiz" diye konuştu.
Çocuklara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Vali Işın, "Çocuklarımız küçükken nasıl ki onlara sahip çıkıyoruz büyürken de onların solmasına izin vermeyelim. Onları sahiplenelim. Biz 20 yaşına gelmiş çocuklarımızı kötü insanların emellerini gerçekleştirmek için yetiştirmeyelim. Onlar bir daha bu dünyaya gelmeyeceklerdir. Büyüklerimiz, öğretmenlerimiz ve kanaat önderlerimiz herkes bunu söylesin. İnsanlar bir sefer yaşıyor ikinci ve üçüncü sefer yaşama şansı yok. İnsanlarımızın burada daha kolay yaşamasını temin etmek için her türlü imkânlarımız var. Devletimiz güçlü ve zengindir. Bakın şuan da 70 tane okulun inşaatından, hastahanelerden, alt yapı hizmetlerinden ve 2 buçuk katrilyondan bahsediyoruz. Devlet zengin olmasaydı bunlar olmazdı. Her zaman diyorum aç olanlar varsa bunun sorumlusu benim yanıma gelsinler. İkincisi eğitim konusunda ben çocuğumu okutamıyorum, çocuğum üniversiteyi kazanmış maddi imkânsızlıklardan dolayı gönderemiyorum diyenler varsa onlarda yanıma gelsinler. Onunda sorumlusu benim. Üçüncüsü ben sağlık hizmetlerimi karşılayamıyorum, hastayım ilacımı alamıyorum diyenler varsa onlarda yanıma gelsinler. Onlarında sorumlusu benim. Etrafımıza bakalım hepsi perişan. Aynı oyun Türkiye'de de yapılmak isteniyor. Lütfen vatandaşlık görevimizi yerine getirmenin yanı sıra insanlık görevimizi de yerine getirelim. İnsanlarımızı bu maceralardan koruyalım. Bugün Türkiye'de Türk'ün, Arap'ın sahip olduğu her şeye Kürt de sahiptir. Birisi kalksın desin ki Türk şuna sahiptir, Kürt buna sahip değildir. Kalksın bana söylesin ben özür dileyeyim. Kürt'ün sahip olduğuna Arap da Çerkez de Zaza da Laz da sahiptir. O zaman ne, niye, neden? Bu soruları sorulması gerekiyor. Bundan 10 yıl önce kültürel haklar söyleniyordu. Arkadaşlar kültürel haklar da bugün sıkıntı var mı? Hiçbir sıkıntı yok" ifadelerine yer verdi.
Bu ülkede her şeyin serbest olduğunu anlatan Vali Işın, "Birisi çıksın karşıma desin ki hayır şunu söylemek yasak. Hayır arkadaşlar. Şiddete başvurmamak şartıyla Türkiye'de bugün her şeyi söylemek, konuşmak ve demokratik platformlarda dile getirmek serbesttir. Hiç kimse bunu inkâr edemez. Geçen 14 yaşında birisi geldi teslim oldu. 14 yaşındaki bir çocuk dağa götürülür mü ya? 17, 19 yaşında gelenler oldu yine geçenlerde. Bunlar okul çağında olması gerekenler, bu temiz insanların çocuklarına yazık oluyor. Dolayısıyla lütfen siz de bu konudaki hassasiyetinizi yerine getirin. Herkes düşman tarif eder. Ben de 3 tane düşman söyleyeceğim. Hepimiz için, memleketimiz için. Değerli arkadaşlar birisi cehalettir. Birisi fakirliktir. Birisi de bölücülüktür. Biz eğer cehaleti yenersek, insanlara meslek, sanat, ilim, irfan öğretirsek onlara gelecek hazırlarsak zaten biz fakirliği, ikinci düşmanımızı da ortadan kaldırmış oluruz. Biz aslında üçüncü düşman olan ayrılıkçılığı da yine biz eğitimle ortadan kaldırabiliriz. Ama eğitimde bir şeyi bizim eksik bırakmamamız lazım. O da manevi değerlerimizdir. Milli ve manevi değerlerimizi pozitif ilimlerin yanına koymamız gerekir. O zaman çift kanatlı kuş gibi uçarız. Bir tarafta pozitif ilimler, bir tarafta da manevi değerlerimiz. İşte o zaman biz istediğimiz mana da mücehhez bir insan olmuş oluruz" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun ise "Açılışını yaptığımız okulumuz Ağrı eşrafından, devletin çeşitli kademelerinde çalışmış rahmetli Yılmaz Hatunoğlu'ndan ismini almıştır. Okulumuz devlet-millet işbirliğiyle yapılmıştır. 8 dönümlük arsa üzerine kurulmuş bulunan okulumuzun arsasını Hatunoğlu ailesi bağışlamıştır. Kendilerine Milli Eğitim camiası olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Bu tür yapılan okullar eğitim camiamızı mutlu ediyor, halkın eğitime verdiği destek bizlere güç veriyor ve çalışma azmimizi artıyor. Okulumuz 8 dönümlük arsa üzerine 24 derslikli bir lise olarak inşa edilmiştir. İçerisinde, bir bilgisayar teknoloji laboratuvarı, 2 fen laboratuvarı, basketbol ve voleybol sahaları mevcuttur. Okulumuz Eylül 2013'te başlamış ve 2014 sonu itibariyle teslim edilmiş olup, 3 milyon 820 bin TL ihale edilmiştir. İçerisinin mefruşatı yapılmış, 2015 tercihlerine yetiştirilmiş olup, TEOG sınavıyla 9. Sınıfa 268 kişi kayıt yaptırmış ve bakanlığımızca 15 öğretmen atanarak eğitim öğretime başlamış olup, 750 öğrenci kapasiteli bir okuldur"dedi. İHA