Akfen İnşaat’ın gayrimenkulleri Akfen GYO’ya geçiyor

21 September 2017

Hayata geçirdiği konut projeleriyle sektörde ön plana çıkan Akfen İnşaat için şirketler arası bir değişim yaşanacağı gündeme geldi. Ankara'da Akfen Loft projesini hayata geçiren kurumdaki gelişme ise Akfen İnşaat'a ait menkul, gayrimenkul ve varlıklarının Akfen GYO bünyesine geçmesi olarak basına yansıdı. İncek Loft projesinin de sahibi olan Akfen İnşaat'ın bu hamleyle elinde nasıl bir portföy kalacağı ya da bu durumda İncek Loft projesi tamamen Akfen GYO bünyesine mi geçecek gibi sorular ise merak konusu. Söz konusu değişimle ilgili bu detaylar ise henüz net değil. Bunun yanı sıra Akfen GYO tarafından konuyla ilgili yapılan açıklaması şu şekilde;

Şirketimiz 20.09.2017 tarihli Yönetim Kurulu Kararı ile Akfen İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş.'nin elinde bulunan gayrimenkul, menkul ve varlıklarının Akfen GYO bünyesinde değerlendirilmesi için görüşmelere başlanmasına karar verilmiştir.

Görüşme sonucu, sözleşme, yasal süreç ve alınması gereken izinler konusunda yasal mevzuata uygun güncellemeler yapılacaktır.