Alarko Holding, Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’nun yapımına devam edecek

02 August 2018

Daha önce, Alarko Holding’in bünyesinde bulunan Alsim Alarko’nun da yer aldığı bir ortak girişim tarafından yapılacağı duyurulan, ardından iptal edilen Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’nun, yeniden Alsim Alarko ve ortak girişimcilerine verilmesine karar verildi.

Alarko Holding çatısı altında çalışmalarını yürüten Alsim Alarko’nun yüzde elli hisse ile büyük ortak olduğu Kaynarca - Pendik - Tuzla Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri projesi ile ilgili daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü ile KDV hariç 1.61 milyar liralık bir sözleşme imzalanmış, ardından bu sözleşmenin iptal edildiği duyurulmuştu.

Alarko Holding’in Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı yeni açıklamaya göre, işveren idare tarafından gönderilen yazıda, ilgili projenin yeniden Alsim Alarko’nun da yer aldığı ortak girişime verilmesine karar verildiği belirtildi.

Buna göre, Alarko Holding bünyesinde faaliyet gösteren Alsim Alarko ve ortak girişimcileri, Kaynarca - Pendik - Tuzla Metrosu İnşaat ve Elektromekanik Sistemler Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri projesine kaldığı yerden devam edecek.