Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı 29 Ekim'de Açılıyor

27 October 2016

İçinde otel, ofis ve ticari birimleri de barındıran Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı 29 Ekim'de hizmete giriyor...

TCDD tarafından yap işlet devret modeliyle hayata geçirilen Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı 29 Ekim'de açılıyor. Garın açılış töreni 29 Ekim'de saat 15:00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımı ile gerçekleşecek.

Başkentray ve Keçiören metrolarıyla entegre olacak olan Ankara YHT Garı 2036'ya kadar işletilecek ve süre sonunda TCDD’ye devredilecek. 235 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Ankara YHT Garı'nda ulaşım hizmetinin yanı sıra 134 otel odası, 12 kiralanabilir ofis ve 217 kiralanabilir ticari alan bulunuyor.

Bodrum ve zemin katlar dahil 8 katlı olarak yükselen Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı aynı anda 12 YHT setinin yanaşabileceği 3 peron ve 6 demiryolu hattından oluşuyor. Gar günlük 50 bin yolcuya kadar hizmet verebilecek kapasiteye sahip.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda 60'ı açık olmak üzere toplam bin 910 araçlık otopark, ticari alanlar, cafe ve restoran, iş ofisleri, çok maksatlı salonlar, otel, mescit, ilk yardım ve güvenlik birimleri yer alıyor.