Ankara'nın 8 ilçesinde kentsel dönüşüm sürüyor

04 November 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kontrolünde tüm Türkiye'de sürdürülen kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmalarıyla daha modern ve güvenli yaşam alanları şehirlere kazandırılıyor. Kentsel dönüşüm çalışmaları Ankara'nın Altındağ, Mamak, Çankaya, Elmadağ, Sincan, Kızılcahamam, Kahramankazan ve Bala ilçelerinde sürdürülüyor.

Partisinin Afyonkarahisar il başkanları toplantısına katılan ve burada bir konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Başkent Ankara'nın sorunlarını belediye başkanlarıyla görüştüklerini açıkladı. AA'nın aktardığı habere göre, bütün belediye başkanlarını dinlediklerini ifade eden Bakan Kurum, "Taleplerini aldık ve gönül belediyeciliği, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu manifesto çerçevesinde ne yapabileceğimizi beraber istişare ettik" şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bakanlık olarak kentsel dönüşümün öncelikleri olduğunu ve çalışmalara tüm desteği vereceklerinin altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Ankara'nın Altındağ, Mamak, Çankaya, Elmadağ, Sincan, Kızılcahamam, Kahramankazan ve Bala ilçelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bunlara bugün diğer ilçelerimizdeki dönüşümleri ve tarihi kent meydanlarındaki dönüşümü, dönüştürülmesi gereken acil öncelikli riskli alanları ekledik ve hızlı bir şekilde bu projeleri gerçekleştirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

MİLLET BAHÇELERİ PROJELERİ

Ankara'da toplam 2 milyon 823 bin metrekare alanda 10 millet bahçesi projesi hayata geçirdiklerinin bilgisini paylaşan Bakan Kurum, "Bu millet bahçelerine baktığınızda gerçekten Ankara için çok önemli olduğunu düşündüğümüz iklim değişikliği ile mücadele noktasında şehirde yeşil alan koridorlarının açıldığını görüyoruz. Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi'yle, yine Gölbaşı'yla, İmrahor'u birbirine bağlayacak millet bahçesiyle, Gölbaşı Mogan Millet Bahçesi ve Cebeci Stadyumumuzun olduğu, Gençlik Spor Bakanımızın da bu konuda çok büyük destek verdiği Cebeci Millet Bahçesi'yle, Kazan'da, Çubuk'da, Sincan'da, Gölbaşı'nda, Kızılcahamam'daki millet bahçeleriyle, artık sadece il merkezinde değil, ilçe merkezlerinde de vatandaşın gidip vakit geçirebileceği mekanlar yapıyoruz" diye konuştu.