Arap yatırımcı kentsel dönüşüm çalışmalarına girmeyi bekliyor

24 September 2019

İstanbul'un Pendik ilçesinde önemli bir kentsel dönüşüm projesi geliştiren Masar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Ghassan, önemli açıklamalarda bulundu. Star Gazetesi'nin aktardığı habere göre, Pendik'teki kentsel dönüşüm çalışmasında epey vakit kaybetmelerine rağmen oldukça iyi ilerleme kaydedildiğini belirten Ghassan, "Ortadoğulu yatırımcılar olarak Türkiye'yi çok seviyoruz. Bürokrasi azalırsa benim gibi birçok milyarder Arap yatırımcı Türkiye'de kentsel dönüşüme girmek için fırsat bekliyor" diye konuştu.

İSTANBUL'DA DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI SÜRECEK

Masar İnşaat'ın çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Ghassan, kentsel dönüşümün kendileri için ayrı bir çalışma olduğunu belirterek, "Kartal'da çöken bina hepimizi çok üzdü. Türkiye'de ve İstanbul'da büyük bir dönüşüm ihtiyacı var. Sayın Bakan Murat Kurum da bu konuda önemli çalışmalar yapıyor. Biz de büyük sermayeler ile Bağcılar, Güngören, Şişli, Esenler gibi yerlerde dönüşümler yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE PAZARINDA HEDEF İLK 10

Türkiye'de konut inşaatında ilk 10 firma arasına girme hedeflerinden bahseden Masar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Ghassan, "Türkiye’ye yerleştiğimden beri kimse bana 'Senin burada ne işin var?' demedi. Aksine herkes yardımcı olmaya çalışıyor. Zaten hepimiz Osmanlı olduğumuz için, aynı anneni evlatları sayılıyoruz. Arap yatırımcılar için Türkiye'de iş yapmak, evimizde iş yapmak gibi" şeklinde konuştu.

İstanbul dışındaki projelerinden de bahseden Ghassan, "Bolu ve Akdeniz’de iki dev tatil köyü projesini olgunlaştırmayı planlıyoruz. Her iki konut projesiyle, toplam 30 bin 340 metrekare arazi üzerinde, bin 528 adet daire ve 16 ticari alanı inşa ederek, yatırımcılarımızı yüksek katma değer ve üst düzey konfor sunan konut projeleriyle buluşturacağız" diye konuştu.