Aydın-Denizli Otoyolu 21 Haziran'da ihale edilecek

20 February 2018

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AA muhabirine bazı açıklamalarda bulundu. Arslan, İzmir ile Antalya arasındaki seyahat süresini 7 saatten 3 saate indirecek olan İzmir-Antalya Otoyol Projesi'nin ikinci etabını oluşturan Aydın-Denizli Otoyolu için 21 Haziran'da ihaleye çıkılacağını açıkladı. 

Bakan Arslan,açıklamasında İzmir-Antalya Otoyol Projesi'nin, birinci etabını oluşturan İzmir-Aydın arasındaki otoyolun daha önce hizmete açıldığını hatırlattı. 

Projenin ikinci etabı olan Aydın-Denizli kısmı için ÇED raporunun alındığını ifade eden Arslan, güzergah hakkında bilgi de verdi. Bakan Arslan, otoyolun mevcut Aydın Çevre Yolu otoyol ayrım kavşağından başlayarak Kuyucak ilçesinin güneyinden geçtiğini ve D320 devlet yolunun kuzeyinden devam ederek Denizli'ye ulaşacağını bildirdi.
Arslan, İzmir-Aydın arasının 115 kilometre, Aydın-Denizli arasının 140 kilometre, Denizli-Burdur arasının 140 kilometre, Burdur-Antalya arasının bağlantı yolları dahil 45 kilometre olmak üzere otoyolun toplam uzunluğunun 440 kilometreyi bulduğuna işaret etti. Arslan, Aydın-Denizli arasının bağlantı yollarıyla 154 kilometreye ulaştığını söyledi. 

Söz konusu hayata geçirilecek olan projenin ikinci etabını meydan getiren Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi için yarın ilana çıkılacağını belirten Arslan, 7 Mart'ta ihale dökümanlarının satışa sunulacağını da ekledi. Arslan, yap-işlet-devret modeliyle yapılacak otoyolun ihalesinin, kapalı teklif alma usulü ile 21 Haziran'da gerçekleştirileceğini aktardı.

Ayrıca projenin üçüncü etabı olan Denizli-Antalya Otoyolu için ise proje çalışmalarının sürdüğünü belirten Arslan, "Projenin üç etabının da tamamlanmasıyla iki il arasındaki seyahat süresi 3 saate düşecek"  dedi.