Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın İmarına İtiraz

17 February 2017

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ayvalık genelinde 2 yıl önce başlattığı sit yeniden değerlendirme çalışmaları sonucu, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın imara açılmasına karar verilmişti. Karara Ak Parti Ve CHP'den itiraz geldi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içinde bulunan Pateriça, Hakkıbey Yarımadası, Çiçek Adası ve Alibey Adası’nın bir bölümü olmak üzere toplam 72 alandaki mutlak koruma alanlarının imara açılmasına karar vermişti. Karara, AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'den ortak itiraz geldi. Konunun ilerki günlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de tartışılacağını söyleyen Edip Uğur, bölgenin imara açılmama konusunda Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık halkı ile aynı görüşte olduğunu belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi yetkilileriyle birlikte, Ayvalık Belediyesi’ne gelerek ilçe genelindeki imar konularında Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve ekibi ile görüş alışverişinde bulundu. Uğur, Çevre ve İmar Bakanlığı’nın Ayvalık Belediyesi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne de tabiat parkları ile ilgili görüş sorduğunu, bu konuda Ayvalık Belediyesi’nin geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında, sit alanları üzerindeki değişikliklere verdiği olumsuz yöndeki görüşü desteklemeyi düşündüklerini vurguladı.