Bakan Kurum: Belediyeler 7 gün 24 saat çalışacak

03 March 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, Bakanlığın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

DÖNÜŞÜMDE HEDEF YILDA 300 BİN KONUT

Bakanlığın kentsel dönüşüm hedeflerinden bahseden Bakan Kurum, "Yılda 300 bin konutu dönüştürme hedefimizi gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımıza hız verdik. 81 ilimize genelge gönderdik. Burada hepimize önemli görevler düşüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak da kentsel dönüşümde kararlıyız. Türkiye’de tek bir riskli bina kalmayana kadar dönüşüme devam edeceğiz. Kahramankazan’da riskli yapılar tespit edildi. Satıkadın ve Kayı mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Ülke çapında yürüttüğümüz Kentsel Dönüşüm seferberliğini Kahramankazan’da da gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

BELEDİYELERİN ÇALIŞMA USULÜ DEĞİŞİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, belediyelerde artık 7 gün 24 saat usulüne geçeceklerini belirterek, "Belediyelerimiz personel bulunduracak ve gece gündüz bu personel vatandaşımıza hizmet edecek" dedi.

ANKARA'YA MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ

Millet bahçesi projelerinin Türkiye'nin 81 ilinde de hayata geçirilme adına çalışmalar sürüyor. Başkent Ankara'da da millet bahçeleri hayata geçirilecek.

Ankara'da 5 adet millet bahçesi projesi olduğunu belirten Bakan Kurum, ikisinin inşasını Bakanlık olarak gerçekleştireceklerini, ayrıca Kahramankazan'a da bir millet bahçesi yapılacağını açıkladı.