Bakan Özhaseki Yeşil İklim Fonuna erişim talebini yineledi

16 November 2017

Çevre ve Şehircilik Bakan Mehmet Özhaseki, Yeşil İklim Fonuna erişimin sağlanması için taleplerini Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 23. Taraflar Konferansı'nda dile getirdi. Bakan Özhaseki, "Yeşil İklim Fonuna erişiminin sağlanmasına yönelik haklı talebimizi Sayın Guterres ile paylaştım" diye konuştu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Özhaseki, "Türkiye, iklim değişikliği ile mücadeleye, benzer gelişmişlik düzeyine sahip olan ülkeler ile aynı imkân ve sorumluluklar temelinde katkıda bulunmak istemektedir. Bu haklı beklentimizi her yerde dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Mehmet Özhaseki söz konusu paylaşımında, "İklim değişikliği ile mücadele etmek için imza attığımız Paris Anlaşması, tüm tarafların bu yönde çaba göstermeleri anlayışına dayanmaktadır. Sayın Genel Sekreter, Türkiye’nin özellikle mülteciler konusunda yaptıklarını takdirle karşıladıklarını, talebimizle ilgili de yetkisi dâhilinde gerekli girişimlerde bulunacağını ifade etti. Almanya’nın Bonn kentinde devam eden BM İklim Değişikliği Konferansında BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüştüm. Ülkemizin özel koşulları ışığında, Yeşil İklim Fonuna erişiminin sağlanmasına yönelik haklı talebimizi Sayın Guterres ile paylaştım" ifadelerine yer verdi.