Bakanlık yeni dönemde şehircilik için 4 temel argüman belirledi

17 December 2020

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da düzenlenen bir toplantıya video konferans yöntemiyle katıldı ve Bakanlığın çalışmaları hakkında önemli bilgiler sundu.

AA'nın aktardığı habere göre, 2021 yılında toplam bedeli 25 milyar lira olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projesine başlayacaklarını belirten Bakan Kurum, "Böylece devam eden 272 bin konut ve başlatacağımız 80 bin konut olmak üzere toplam 350 bin konutumuzla 1,5 milyon vatandaşımızın konut ihtiyacına cevap vermiş oluyoruz" diye konuştu.

YENİ NORMAL DÖNEMDE ŞEHİRCİLİK ANLAYIŞI NASIL OLACAK?

Koronavirüs salgını birçok yönde olduğu gibi şehircilik anlayışında da önemli değişikliklere yol açtı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da evleri, iş yerlerini ve şehirleri yeni normale nasıl uygun hale getireceklerini tartışmaya başladıklarını da belirterek, "Özellikle yeni normal dönemde, Bakanlık olarak şehircilikte şu 4 temel argümanı önemsiyoruz. İnsanın temel ihtiyaçlara erişimine her zamankinden daha çok odaklanıyoruz. Ucuz konut sağlama ve meydanlar, açık alanlar, millet bahçesi gibi yeni kamusal alanlar oluşturma noktasında daha çok gayret gösteriyoruz. Konut çevresine serpiştirilmiş bir donatı anlayışını değil, donatı merkezli bir konut anlayışını hakim kılmak için çaba gösteriyoruz. İnsan sağlığını en iyi noktaya taşımaya gayret ediyoruz. Projelerimizin merkezine çevreyi, doğayı, mavi ve yeşil alanları getiriyoruz" şeklinde konuştu.

İNSAN ODAKLI DÖNÜŞÜM SÜRECEK
 
Kentsel dönüşümde uygulanan stratejiden de bahseden Bakan Kurum, merkezinde insan odaklı olan çalışmalarla doğal afetlere karşı hazır, kimlikli, engelli dostu şehirler inşa ettiklerini belirterek, "Dar gelirli vatandaşlarımız için on binlerce yeni sosyal konut üretiyoruz. Millet bahçeleri ve ekolojik koridorlarımızla yeşil alanlarımızı, korunan doğal alan büyüklüğümüzü arttırıyoruz" diye konuştu.