Balıkesir Balya'da yeni sosyal konut projesi inşa edilecek

05 January 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), hayata geçirdiği sosyal konut projeleriyle dar ve orta gelirli vatandaşları konut sahibi yapıyor. TOKİ'nin kentsel dönüşüm çalışmalarının yanı sıra hayata geçirdiği sosyal konutlar, doğal afetlere karşı güvenli ve sağlıklı yapı olma özelliği de taşıyor.

Balıkesir'in Balya ilçesinde TOKİ tarafından yeni proje hayata geçirilecek. İhale sürecine giren projede 116 adet konut inşa edilecek. Projede aynı zamanda alt yapı ve çevre düzenlemesi işleri de yapılacak.

TOKİ Balıkesir Balya projesinin 29 Ocak günü ihale edileceği belirtildi. İhaleden sonra kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasıyla inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. Projede konut fiyatları, ödeme seçenekleri, kura tarihi gibi konularda resmi bilgilerin daha sonra kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

BURSA'DA DA YENİ PROJE HAZIRLIĞI

2021 yılında sosyal konut projelerine tüm hızıyla devam edecek olan TOKİ, Bursa'da da yeni proje hazırlıkları sürdürüyor. Bursa'nın Yenişehir bölgesinde 210 konutluk yeni TOKİ projesi hayata geçirilecek.

Yenişehir'de inşa edilecek projenin ihalesi 4 Şubat günü yapılacak. Yılık ilk yarısında projede inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.

TOKİ'nin Bursa'daki bir başka yeni çalışması İnegöl'de kuruluyor. İnegöl'de hayata geçirilecek 805 konutluk yeni projenin ihalesi bugün yapıldı. Projede ihale sürecinin tamamlanmasıyla inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.