Başbakan Davutoğlu’ndan Flaş Sur Açıklaması

01 April 2016

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır Sur'un mimari dokusu korunarak UNESCO ve Koruma Amaçlı İmar Planı çerçevesinde ihya edileceğini söyledi...

Diyarbakır'da tarihi Hasanpaşa Hanı'nda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Davutoğlu, yeniden inşa edilecek olan Sur'da UNESCO ve Koruma Amaçlı İmar Planı çerçevesinde hareket edileceğini açıkladı.

Mimari dokunun kesinlikle korunacağını belirten Davutoğlu halkın rızası olmadan adım atılmayacağını belirtti. Sur'u en güzel şekilde inşa edeceğiz diyen Davutoğlu, "Burada mülkü olanlar eldeki imkanlarla neler yapılacaksa yapma hakkına sahip olacaklar. Kirada olanlar kira öder gibi ev sahibi olacak şekilde düzenleme yapıyoruz." ifadelerinde bulundu.

İhya çalışmalarının aslına uygun gerçekleştirileceğini söyleyen Davıtoğlu, "Hiçbir bina dışarıdan bakıldığında Ulu Camii'nin minaresinden yüksek olmayacak. Bu size tahaadümüzdür. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı danışma ofisleri kuracak. Rıza dışında bir şey yapmayacağız." dedi.