Bayraklı Adalet Mahallesi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

05 November 2021

30 Ekim 2020 İzmir Depremi'nde en fazla hasar alan ilçe olarak görülen Bayraklı'da bu tarihten sonra kentsel dönüşüm hız kazandı. İlçede riskli bölgelerin bir an önce güvenli yaşam alanları çevrilmesi için önemli çalışmalar yürütülüyor.

Bayraklı Belediyesi'nde yer alan habere göre, ilçede uzun zamandır sorun olarak görülen Adalet Mahallesi'nin imar revizyon planı Bayraklı Belediyesi Meclisi'nde görüşülerek komisyonlara sevk edildi.

Bayraklı'nın her noktasında eskiyen kent dokusunu yenilemek için kentsel dönüşüm konusunda yoğun çaba harcadıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, meclis gündemine gelen madde ile ilgili "Vatandaşların uzun zamandır beklediği Adalet Mahallesi'nin revizyon imar planları hayırlı uğurlu olsun. Komisyonlarda vatandaşın yararına yapılabilecek tüm iyileştirmelere biz elbette evet deriz" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ'NDE GÖRÜŞÜLECEK

Yapılan bilgilendirmeye göre, ilgili madde komisyonlarda görüşülecek ve daha sonra Bayraklı Belediyesi Meclisi'nde oylanacak. Kabul edilmesi halinde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülecek ve kabul edilmesi durumunda planlar yürürlüğe girecek.

85 MİLYON TL'LİK BORÇ ÖDEMESİ YAPILDI

İlçede yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler aktaran Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Biz hiçbir şeyin arkasına saklanan bir yerel yönetim anlayışına sahip değiliz. Siz bizi pozitif anlamda eleştirdiğinizde biz bu eleştirilerin tamamında, eğer haklıysanız gereklerini yerine getirdik. İlk geldiğimiz günü düşünün. Şirketlere aktarılan paralar vardı, bizim dönemimizde hiç olmadı. Faiz giderlerimiz vardı, 11-12 milyon olan faiz giderimiz 2 milyona düştü. Bu, vatandaşın 10 milyonunu içeride tutmak demek. Ekonomik krize, pandemi, sel ve deprem gibi felaketlere rağmen 102 milyon liralık banka kredi borcumuzun 85 milyon lirasını ödedik. 10 bine yakın yurttaşımızdan almadığımız gelirlerimiz dahil, hiçbir kuruş kredi çekmeden bu sorunların tamamını çözdük. Şirketlerimizde borcu ve ödenmiş sermayesi kıyaslandığında ciddi sıkıntı vardı şu an şirketlerimiz yasal olarak aktif durumdalar" ifadelerini kullandı.