Beykoz 1.Bölge İmar Planı Askıda
Beykoz 1.bölge 1/5000 ölçekli koruma amaçlı revizyon nazım imar planı değişikliği ve Beykoz 1.bölge 1/1000 ölçekli korma amaçlı revizyon uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı...
Beykoz 1.Bölge 1/5000 ölçekli koruma amaçlı revizyon nazım imar planı ve Beykoz 1.bölge 1/1000 ölçekli koruma amaçlı revizyon uygulama imar planına askı süresince yapılan itirazlara ilişkin yapılan değişiklikler Çekve ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 17 Kasım 2015'de onaylandı.
3 Aralık 2015'te askıya çıkan Beykoz 1.Bölge imar planı 30 günlük askıda bekleme sürecinin ardından 1 Ocak 2016'da askıya inecek.
PLAN NOTLARI
AÇIK VE YEŞİL ALANLAR
Bu alanda düzenlenecek yeşil alan, piknik alanı, kamp alanı içerisinde doğayı tahrip etmeyen doğa ile uyumlu, sökülüp takılabilir malzemeler kullanılması kaydıyla; Kask:0:33, Maks. Yençok 4.50 olacak şekilde, çay bahçesi, kır lokantası, kır gazinosu ve büfe gibi günübirlik kullanımlar ve açık alan düzenlemeleri yer alabilir. Bu alanda hazırlanan avan projeler ilgili belediye kanalı ile tabiat varlıkları koruma bölge komisyonu görüşüne sunulacaktır.
PARK VE DİNLENME ALANLARI
Aktif yeşil alan olarak düzenlenecek alanlardır. Bölgenin yeşil alan ve park gereksinimini karşılayacak bu alanlarda çevreyle uyumlu doğal değerleri ortaya çıkaracak uygun peyzaj düzenleme projelerine göre uygulamaya yapılacaktır. Bu alanlarda sabit olmamak ve maks, kask:0:03 ve Yençok:4.50 metre ve kapalı alan büyüklüğü 200 metrekareyi aşmayan birimler bulunması kaydıyla kafeterya, açık hava spor alanları (Gezi alanları, yürüyüş, koşu, bisiklet parkuru vb.) çocuk oyun alanları vb. üniteler yer alabilir.
Planda park alanı olarak planlamış ve uygulama görmemiş alanlarda, parsel malikince hazırlanacak ve tabiat varlıklarını koruma bölge komisyonunca uygun görülecek mimari avan proje doğrultusunda, açık alan düzenlemeleri ve açık spor tesisler yapılabilir. Bu alanlar kamulaştırıldığında veya imar uygulaması yapıldığında parsel maliki tarafından hiçbir hak talep edilmeyen bedelsiz olarak kamuya terk edilecektir.
MESİRE ALANLARI
Bu alanlarda; bölgeye özgü, tarihi kültürel kimliğe ve doğal yapıya uyumlu, geleneksel el sanatı üretim tarzları (görsel nitelikli tanıtıma yönelik, kilden çömlek yapımı, deri-kundura ve cam-kristal eşya üretimi gibi) sergileme, satış birimmleri, rekreatif amaçlı tesisler, çay bahçesi,büfe, WC gibi kalıcı olmayan taşınabilir birimler, dinlenme alanları,, özgün nitelikli tarımsal ürünlerin tanıtımı; özgün boğaziçi bitki yapısına uygun bahçeler yer alabilir. Bu kapsamda kültür ve tabiat varlıklarını koruma bölge kurulu ilke kararlarına göre koruma amaçlı uygulama imar planı ile eş zamanlı olarak belediye başkanlığınca hazırlanacak olan avan proje; tabiat varlıklarını koruma bölge komisyonu uygun görüşünden sonra uygulamaya konulacaktır.
REKREASYON (PİKNİK VE EĞLENCE) ALANI
Kentin açık ve yeşil alan ihtiyacı başta olmak üzere, kent içinde ve çevresinde günübirlik kullanıma yönelik ve imar planı kaarı ile belirlenmiş, eğlence, dinlenme, piknik ihtiyaçlarının karşılanabileceği lokanta, gazino, kahvehane, çay bahçesi, büfe, otopark gibi kullanımlar ile tenis, yüzme, mini golf, otokros gibi her türlü sportif faaliyetlerin yer alabileceği alanlanlardır. Bu alanlarda uygulama tabiat varlıklarını koruma bölge komisyonunca uygun görülecek avan alanlarda uygulama tabiat varlıklarını koruma bölge komisyonunca uygun görülecek avan projeye göre yapılacak olup, yapılacak yapıların emsali (0.05) ve yüksekliği (0.50) metreyi geçemez.
HOBİ BAHÇESİ
Hobi bahçesi alanında, tabiat varlıklarını koruma bölge komisyonunca uygun görülecek projeye göre uygulama yapılacaktır. Bu alanda sebze-meyve yetiştirilmesine yönelik olamk üzere tarımsal nitelikli faaliyetler ile birlikterekreatif amaçlı doğal gezinti ve yürüyüş alanları ve bu fonksiyonlara hizmet edecek sosyal tesisler ve gerekli altyapı tesisleri yapılabilir.
AĞAÇLANDIRILACAK ALANLAR
Ağaçlandırılacak alan oloraka ayrılan alanlar mülkiyet sahibi tarafından ağaçlandırılması kaydıyla, gezi, dinlenme, seyir, piknik alanı, oturma yerleri, yürüme parkurları için ilgili belediyesinden uygun görüş alınması şartıyla izin verilir.
MEZARLIK ALANLARI
Cenazelerin defnedildiği mezar yerleri, defin izni ve diğer işlemlerin yürütüldüğü idari tesis binaları, güvenlik odası, bualana hizmet veren ziyaretçi bekleme, morg, gasilhane, ibadet yeri, şadırvan, çeşme, WC ile otopark yapılabilir.
ÖZEL SAĞLIK TESİSİ ALANI
Bu alanlarda maks TAKS:0.40, Yençok:5.50 metro, toplam emsal:2.00 ve toplam Yençok:8 kattır. Bodrum katları ve çatı arası kullanımı için bu plan notlarının 3.3.1.5 maddesinde hükümler geçerlidir. Bodrum katları ve çatı arası emsale dahil değildir.
İMAR PLANI DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ
HABER: Şengül KIRMIZITAŞ