Beykoz'da kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

22 November 2017

Türkiye'nin birçok şehrinde olduğu gibi İstanbul'da da kentsel dönüşüm çalışmalar sürüyor. İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmasının henüz başlamadığı Beykoz ilçesinde ise çözülen imar sorunuyla birlikte kentsel dönüşüm heyecanı iyiden iyiye yaşanmaya başlandı. Peki, Beykoz'da kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak? İşte detaylar…

Boğaz şeridindeki konumuyla ve muhteşem doğasıyla dikkat çeken Beykoz, dönüşüm çalışmalarıyla yeni bir kimliğe bürünmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde ilçenin önemli mahalleleri olan Paşabahçe, Çiğdem Mahallesi, Soğuksu, Acarlar ve Çubuklu'da imar izni çıktı. İlçede daha önceki dönemlerde Tokatköy, Kavacık ve Karlıtepe mahallerine imar izni çıkmıştı.


BEYKOZ'DA KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 'YERİNDE' FORMÜLÜ

Beykoz Belediyesi Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz'daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Beykoz'da, kentsel dönüşüm tabiri yerine 'yerinde dönüşüm' formülüne belediye olarak sıcak baktıklarını dile getiren Çelikbilek, yine de en iyi kararı Beykozlu vatandaşların vereceği vurgusunu yaptı. Belediye olarak dönüşüm çalışmalarında vatandaşları zorlamayacaklarının altını çizen Çelikbilek, anlaşma çerçevesinde çalışmaların yürütüleceğini belirtti.

BEYKOZ'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANLARI

İstanbul'un birçok özelliği ile en gözde ilçeleri arasında gösterilen Beykoz'da kentsel dönüşüm ile riskli yapıların iyileştirilmesi ve inşa edilecek yeni sosyal konutlar ile ilçede yaşam kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor.

Beykoz'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının Tokatköy, Soğuksu, Karlıtepe, Acarlar Mahallesi, Çiğdem Mahallesi, Çubuklu ve Kavacık Mahallesi'nin bazı bölümlerinde ilk etapta yürütülmesi bekleniyor. İlçenin yüzölçümü bakımından büyük yer kapladığı köylerinde ise ilk etapta herhangi bir kentsel dönüşüm projesinin olmadığı öğrenildi.