Bingöl'de hasar tespit çalışmaları başladı

15 June 2020

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremden sonra şehirde bu sabah da 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem, vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Bingöl'de dün ve bugün meydana gelen depremlerden sonra hasar tespit çalışmalarına başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 180 kişilik 90 ayrı ekiple hasar tespit çalışmaları yürütüyor.

BAZI KÖYLERDE HASAR OLUŞTU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl'de yaşanan depremden sonra etkilenen köyleri ziyaret etti. Bakan Kurum, depremden sonra hiçbir mağduriyet yaşanmaması için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini ifade etti.

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi de paylaşan Bakan Kurum, "Vatandaşımızın her zaman yanındayız. Yaraları hep birlikte saracağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bünyesindeki 180 kişilik 90 ayrı ekibimizle Bingöl'de hasar tespit çalışmalarımızı fiilen başlattık. Hasar tespit araçlarımız, mobil laboratuvarımız ve karavanlarımız çalışmalara katılmak üzere bölgeye yönlendirildi" şeklinde konuştu.

EN FAZLA YEDİSU İLÇESİ ETKİLENDİ

Ekiplerin başlattığı hasar tespit çalışmalarında, yaşanan depremden en fazla Yedisu ilçesinin etkilendiği görüldü. İlçenin köylerinde çok sayıda evin ve ahırın yıkıldığı görülürken Elmalı Köyü'nde birçok kerpiç yapının da depremin etkisiyle yıkıldığı görüldü.

İlk belirlemelere göre ilçede 33 yapının girilemeyecek durumda olduğu görüldü. Görevliler, vatandaşların hasarlı yapılara girmesine müsaade etmiyor. Öte yandan Dinarbey ilçesinde konutların yanı sıra okul ve lojmanların da hasar gördüğü belirlendi.