Bursa Mevlana dönüşüm projesinde yıkımlar sürüyor

14 December 2019

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Bursa'da da kentsel dönüşüm ve gelişim çalışmaları hızlandı. Yıldırım ilçesindeki Mevlana Ulus Mahallesi'nde sürdürülen çalışmalarda yıkım süreci devam ediyor.

Söz konusu kentsel dönüşüm çalışmasında gönüllü dönüşüm yapılıyor. Yıldırım Belediyesi'nin aktardığı bilgilere göre, projeye dahil edilen 70 yapıdan 15'inin yıkım süreci tamamlandı. Kentsel dönüşüme giren hak sahiplerine ise Hüma Hatun Evleri'nden konutlar kiralandı.

50 YILLIK SORUN ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

Bursa Mevlana kentsel dönüşüm projesi hakkında açıklamalarda bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 50 yıllık sorunu çözüme kavuşturmanın bir süreç ve enerji gerektirdiğine değinerek, "Bunu yaparken de hem sağlıklı yapılaşmayı hem de insanlarımızın rızasını gözetiyoruz. Dolayısı ile ince eleyip sık dokuyoruz. Mevcut yapıların yıpranmış olduğu, kentle bütünleşme problemleri, bölge ekonomisinin zayıflığı, sosyal alanların, ulaşımın ve otopark sorunu tespit edilerek mevcut problemleri kentsel dönüşüm ile çözüme kavuşturacağız. Hemşehrilerimizin tüm beklentilerine yanıt verecek şekilde insan ve doğa arasındaki dengeyi unutmadan, geçmişimizin izleri olan kültürler değerlerimizi koruyan, şehri olduğu kadar, hayatı da dönüştüren, sorunlarını çözüme kavuşturmuş ideal şehir oluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

"YILDIRIM'IN MARKA DEĞERİ YÜKSELECEK"

Kentsel dönüşümü insanların daha iyi şartlarda yaşaması adına yapılması gereken bir zorunluluk olarak tanımlayan Başkan Yılmaz, "İnsanlarımızın ideal şehircilik anlayışına uygun modern ve güvenli binalarda yaşamalarını sağlayacağız. Mevlana Ulus bölgemizde özellikle açılacak dikey ve yatay yol çalışmalarımız devam ediyor. Önemli mesafeler kaydettik. Bu yollar tamamlandığında ise bölgenin kaderi tam anlamıyla değişecek. Bu gün çöküntü bölgesi olarak tabir edilen mahallerimiz, Yıldırım’ın marka değeri en yüksek, en fazla tercih edilen yerlerinden birisine dönüşecek" diye konuştu.