E.C.A. SEREL’de mobil hizmet dönemi başlıyor

17 August 2017

Elginkan Topluluğu bünyesinde yer alan E.C.A ve Serel, satış sonrası hizmet kalitesini artırmak ve tüketicilerinin ihtiyaçlarına daha hızlı çözümler bulabilmek için akıllı telefonlara özel yeni bir uygulama geliştirdi. E.C.A. ve Serel, kombi, klima, armatür ve vitrifiye pazarlarında faaliyet gösteriyor. Geliştirdikleri yeni uygulama ‘ECA MOBİL’ ile yapı malzemeleri ve iklimlendirme sektöründe yeni bir çağ başlatmayı hedefleyen E.C.A. ve Serel, mobil döneme uygun hizmetiyle müşterilerine daha kaliteli bir hizmet sunmayı hedefliyor.

MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ, YENİ ÜRÜN VE KAMPANYALAR ARTIK CEBİNİZDE

Bu uygulamayı kullanmak isteyenler App Store ve Google Play üzerinden akıllı telefonlara indirilebilecek.  Kullanıcılar ‘ECA MOBİL’ uygulaması ile 7/24 müşteri temsilcisine ulaşabilecek, yeni ürünleri ve kampanyaları buradan takip edebilecek. Ayrıca uygulama ile kullanıcılar kendilerine en yakın E.C.A. servisine yine mobil aplikasyon üzerinden rahatlıkla ulaşabilecekler.

TEKNİK EKİBİ BEKLEMEDEN HASAR TESPİTİ YAPABİLECEKSİNİZ

‘ECA MOBİL’ uygulaması, olası bir arıza durumunda hasar tespitlerini video ve fotoğraf yoluyla aplikasyona yükleyerek, teknik ekibe hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlıyor. Ayrıca konuyla ilgili en yakın yetkili servise yönlendirilme ya da sorunun çözümünün ne olacağıyla ilgili bilgiyi kısa sürede kullanıcılara ulaştırmayı hedefliyor. Uygulamayı kullanmak isteyenlerin ‘ECA MOBİL’e üye olmak için E.C.A. hizmeti almış olduğu telefon bilgisi ile giriş yapması yeterli oluyor.