Emeklilere özel konut kredisi kampanyası sunuldu

26 October 2020

Konut kredisi faiz oranları hem özel bankalarda hem de kamu bankalarında yeniden yükseliş gösterirken bankaların sunacağı kampanyalar, konut yatırımı yapmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Ziraat Bankası'nın emeklilere sunduğu özel kampanyada cazip konut kredisi faiz oranları görüldü.

Sadece maaşını Ziraat Bankası'ndan alan emeklilere özel sunulan, 'Emeklinin Artısı Kredi Paketi' kampanyasında sıfır ve ikinci el konutlar için ayrı ayrı faiz oranları belirlendi.

180 AYA KADAR VADE İMKANI

Kampanyada sıfır konutlar için 100 bin TL tutarındaki konut kredisinde yüzde 0.99 faiz oranı belirlendi. 120 ay vadeli bu kredinin aylık taksitleri bin 427 TL seviyesinden başlıyor. 180 ay vadeli 100 bin TL tutarındaki sıfır konut kredisinde ise yüzde 1.09 faiz oranı belirlendi. Bu kredi türünün aylık taksitleri ise bin 270 TL seviyesinden başlıyor.

İkinci el konutlar için sunulan kredilere bakıldığında 100 bin TL tutarında 120 ay vadeli konut kredisi için yüzde 1.25 faiz oranı belirlendi. Bu kredinin aylık taksitleri bin 613 TL seviyesinden başlıyor. 100 bin TL tutarında 180 ay vadeli konut kredisinin ise faiz oranı yüzde 1.35, aylık taksitleri bin 482 TL seviyesinden başlıyor.

Yapılan bilgilendirmede, bu kredi kampanyasında bir yıllık ortalama sigorta masrafının 108,19 TL seviyesinde olduğu belirtildi.

FAİZ ARTIŞLARI DEVAM ETTİ

Ekim ayında konut kredisi faizlerinde artışlar devam etti. Ziraat Bankası'nda emekliler için sunulan kampanyanın dışında standart konut kredilerinde yüzde 1.35 faiz oranı uygulanıyor. Diğer kamu bankalarında da bu oran üzerinden standart konut kredileri sunuluyor.