Emekliye Uygun Fiyatlı Konut Fırsatı

30 October 2018

Emeklileri ev sahibi yapmak için Türkiye çapında projelere bir yenisi Mersin ile ekleniyor. Bakan Kurum, emekliler için yapılması planlanan konutlara uygun arazi araştırıldığı müjdesini verdi. Mersin’de şehit ailelerine yaptığı ziyarette konuşan Bakan, ekonomide durumun projeleri etkilediğini ancak, dar gelirli ve emekliler için projelerin devam edeceğini söyledi.

Bu hususta Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mersin’de harekete geçerken, planlanan proje için uygun arazi seçimi yapıldı. Önümüzdeki süreçte emekliler ve dar gelirliler için projelerin hızla başlatılıp, hayata geçirilmesi bekleniyor. Konuyla ilgili konuşan Bakan Kurum şunları söyledi: “Mersinimiz'in çok beklediği, TOKİ ile hem emeklilerimize hem de sosyal anlamda alt gelir grubuna yönelik konutlar için bugün arazilerimize baktık. Bunların da kararlarını aldık. İnşallah önümüzdeki süreçte hem emeklilerimize hem de alt gelir grubuna yönelik projeleri gerçekleştiriyor olacağız.”
Diğer yandan Mersin’I yenilemek için Kentsel Dönüşüm Projeleri devam ediyor. Bakan Kurum, Akdeniz ilçesindeki Ataş Bölgesi ile Bahçe ve Barış mahallelerinde vatandaşların da rızasıyla Kentsel Dönüşüm Projelerini başlatmak istediklerini söylerken, belirttiği bölgelerdeki sosyal ve alt yapı sorunlarını kentsel dönüşümle birlikte çözüme kavuşacağını inandığını belirtti. Planlanan dönüşümle yepyeni örnek bir Mersin tasarladıklarını da sözlerine ekleyen Bakan Kurum, örnek projeleri TOKİ ile birlikte yapacaklarını ifade etti.