Emlak Konut Florya Evleri projesi resmen başlıyor

30 September 2020

Emlak Konut GYO firmasına ait İstanbul Bakırköy Şevketiye'deki arazi üzerinde hayata geçirilecek Florya Evleri projesi, geçtiğimiz haftalarda ihaleye çıkarılmıştı.

'Emlak Konut Florya Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi' ihalesine 5 firma teklif vermişti. 68 bin 036 metrekare büyüklüğe sahip alan üzerinde hayata geçirilecek projenin yaklaşık inşaat alanı ise 53 bin metrekare olacak.

KAZANAN FİRMA AÇIKLANDI

Emlak Konut Florya Evleri projesinin ihalesini 315 milyon 800 bin TL yatırım değeriyle Mustafa Ekşi İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited şirketi kazandı.

Emlak Konut'tan yapılan açıklamada, "Şirketimiz tarafından ihale edilen İstanbul Bakırköy Şevketiye Florya Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici Mustafa Ekşi İnş. Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti ile 29.09.2020 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme Bedeli: 315.800.000,00 TL + KDV'dir" ifadeleri kullanıldı.

İhale katılan Aydur İnş. Taah. Tic. Ve San. Tur. Taş. Hiz. Ltd. Şti. 318 milyon 350 bin TL, Gürtaş Yapı Endüstri Ve Tic. A.Ş. firması 325 milyon 650 bin TL, Maksem Yapı Tic. A.Ş. firması 331 milyon 144 bin TL, Yp İnşaat A.Ş. firması 385 milyon TL teklif sunmuştu.

ÇALIŞMALARIN BAŞLAMASI BEKLENİYOR

İstanbul'un değerli noktaları arasında gösterilen bir bölgede kurulacak Emlak Konut Florya Evleri'nde kazanan firmaya yer tesliminin yapılmasıyla inşaat çalışmalarının yakın zaman içerisinde başlaması bekleniyor.