Erkenek Tüneli 10 Güne Açılıyor!

18 April 2017

Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, Malatya ile Adıyaman'ı birbirine bağlayan Erkenek Tünelinin yapımında sona gelindiğini açıkladı...

Karayolları 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, Malatya'da yer alan ulaşım projeleri hakkında bilgi verdi. Yeni Kömürhan Köprüsünde çalışmaların bir süre daha devam edeceğini açıklayan Ahmet Gülşen, Erkenek Tünelinde ise son aşamaya gelindiğini söyledi.

TÜNEL 10 GÜNE AÇILIYOR
Malatya'nın Doğanşehir ile Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesi arasında inşa edilen Erkenek Tüneli, Türkiye'nin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak. 238 Milyon TL yatırımla hayat geçirilen tünel projesi ile aradaki yol 600 metre kısalmış olacak. Tünel projesinde sona gelindiğini söyleyen Ahmet Gülşen, "Bir tek aşınması kaldı. Aşınma dediğimiz, konfor tabakası oluyor. Aynı zamanda, güvenlik anlamında oto korkuluklar yapılacak. Dolayısıyla 1 hafta 10 gün sürelik bir işi kaldı" açıklamasında bulundu.

KÖPRÜ 2018'DE HAZIR
Malatya ile Elazığ’ı birbirine bağlayan Yeni Kömürhan Köprüsü hakkında da bilgi veren Ahmet Gülşen, 168 metre uzunluğundaki ana ayak (Pilon) başlangıcının yapılması ile köprünün belli seviyeye geleceğin söyledi. Ahmet Gülşen 2018'de Tamamlanması planlanan köprü projesi hakkında "Aynı zamanda kaynak işlerimiz de var. Bizim orada büyük bir fabrika var. Orada ayrıca şu ana kadar 2 bin 500 ton çelik işlendi. Toplamda bizim projede kullanılacak çelik 7 bin 500 tondur. Bunlar belli bir seviyeye geldi. Ondan sonra zaten o çelikler yüzdürülerek tabliye haline getirilecek kaldırılacak ve tabliye haline getirilecek" dedi.

Yeni Kömürhan Köprüsünün, İstanbul'daki Orhan Gazi Köprüsünün bir minyatürü olacağını söyleyen Ahmet Gülşen, "Yüzdürme işlemi bu bölgede ilk defa yapılacak. Boğaz Köprüsünde ve Nissibi Köprüsünde, de kullanıldı. Ama orada yüzdürülmedi. Onlar yüzdürmediler taşıdılar. Bizim burada aynı zamanda da yüzdüreceğiz. Orhangazi Köprüsü de bu şekilde yapıldı. Yapılacak köprü Orhan Gazi köprüsünün bir minyatürüdür diyebiliriz. Bu köprü 660 metre uzunluğunda" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ahmet Gülşen'in açıklamalarında göre, Kömürhan tüneli ise tamamlanmış durumda. 2 Bin 600 metre uzunluğunda inşa edilen tünel, köprü ile eş zamanlı olarak açılacak.