Erzurum Aşkale'de uygun fiyatlı sosyal konutlar satışta

27 September 2021

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), bir yandan yeni proje çalışmalarını sürdürürken diğer yandan daha önce hayata geçirilen projelerde satış süreci yürütüyor.

TOKİ tarafından Erzurum'un Aşkale ilçesi Kandilli bölgesinde hayata geçirilen projede 12 adet sosyal konut satışa sunuldu. Konutlara başvurular bugün başladı.

Orta gelir grubu için oluşturulan konutlar 3+1 daire tipi özelliğini taşıyor. Konutlara son başvuru tarihi olarak 1 Ekim günü belirlendi. Yatırımcılar, Ziraat Bankası aracılığıyla başvurularını iletebilecek. Aynı zamanda e-Devlet aracılığıyla da başvurular alınıyor.

KURALI SATIŞ OLACAK

TOKİ Erzurum Aşkale Kandilli projesinde satışa sunulan 12 adet konut için 8 Ekim günü noter huzurunda kura çekimi yapılacak ve konutların hak sahipleri belirlenecek. Kura çekimi, TOKİ'nin sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanacak.

118 BİN TL'YE KONUT SAHİBİ OLMA FIRSATI

TOKİ Erzurum Aşkale Kandilli projesinde satışa sunulan 3+1 konutların büyüklükleri, 106 metrekare olarak belirlendi. Konut fiyatları ise 118 bin TL ile 135 bin TL arasında değişiyor. Konutlar için aynı zamanda uygun ödeme koşulları belirlendi.

Konutlar için yüzde 10 peşinat verilmesi durumunda 180 ay vadeli ödeme seçeneği sunuluyor. Peşinat tutarları 11 bin TL ile 14 bin TL arasında değişiyor. Konutların aylık taksitleri ise 592 TL ile 708 TL arasında değişiyor.