Esenler'de 40 bin konut üretilecek

07 December 2019

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının öncü bölgelerinden olan Esenler'de çalışmalar 2012 yılından bu yana devam ediyor. Bölgede yeni dönüşüm projeleri hayata geçirilecek.

AA'nın haberine göre, Esenler'de planlanan yeni kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede 7,4 milyon metrekarelik alanına ek olarak 8,7 milyon metrekarelik deprem için dönüşüm alanı eklendiği bilgisini aktararak, "Esenler nüfusunun yaşadığı alan 7,4 milyon metrekaredir ve metrekareye en fazla insan düşen ilçedir. Bu yüzden çok sıkışık ve üst üste binaların yapıldığı bir şehir olmuş. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey'in büyük destek ve katkıları ile Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni bir alan aldık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile beraber Türkiye’de ilk ve dünyada sayılı bir kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Yaptığımız çalışma kapsamında Esenler'in içinden yaklaşık 40 bin konut transfer edeceğiz. Transfer ettiğimizde burada yeni alanlar açılacak" ifadelerini kullandı.

TESLİMLER İÇİN 2020 YILI HEDEFLENİYOR

Kentsel dönüşüm projelerinde inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Göksu, "2020 yılında konutlarımızı vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Burası Türkiye'nin örnek bir projesi olacak. Bu çalışmamıza Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bey ve TOKİ büyük destek veriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Esenler Belediyesi olarak bu dönüşüm çalışmalarına devam ediyoruz. Ben hep, 'Çocuklarınıza tabut değil, konut bırakın' diyorum. Neden böyle diyorum? Bana 'Başkanım, benim 3 tane çocuğum var, ne olacak?' diyenler var. Çocuklarınıza yıkılacak, tabut olacak konutları verseniz neye yarar? Onun için bu konunun çok önemli bir konu olduğunu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşüme girmek isteyen vatandaşlara süreç hakkında bilgilendirmede bulunan Göksu, "Vatandaşlarımız Esenler Belediyesi'nde Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne gelip binaların incelenmesini isteyecekler ve belediye yetkilileri tarafından bina incelenecek. Bunun yanı sıra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne müracaat edilecek ve kentsel dönüşüm süreci başlayacak" diye konuştu.