Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunda ilk tren raylara indi

06 September 2020

Hizmete açılan İstanbul Havalimanı'nı şehrin birçok ilçesine bağlayacak Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Projede çalışmalar 7 gün, 24 saat, 3 vardiya şeklinde sürüyor.

Milliyet'te yer alan habere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattında çalışmaların önemli bir aşamaya geldiğini belirterek iki yıl gibi kısa bir sürede büyük yol kat edildiğini ifade etti.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda kullanılacak tren setlerinin 136'sının yüzde 60 yerlilik şartı ile Türkiye'de üretileceği bilgisini aktaran Bakan Karaismailoğlu, "Bu metro hattı sadece İstanbul Havalimanı'nı İstanbul’un dört bir yanına bağlamakla kalmayacak, yerli metro seti imalat kapasitemizi de artıracak. Dünyanın en hızlı metro setlerini üretme noktasında önemli katkı sağlayacak" diye konuştu.

35 DAKİKAYA İNECEK

İstanbulluların merakla beklediği Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunun en kısa sürede hizmete açılması adına Türkiye'de ilk defa bir metro projesinde 10 adet kazı makinesinin aynı anda çalıştığının altını çizen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Yapım aşamasında olduğu gibi sürücüsüz trenlerimiz, saatte 120 kilometrelik hızla metro hız rekorunu da kıracaklar. Her gün 600 bin İstanbullu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arasını 35 dakika gibi kısa bir sürede kat edecek" şeklinde konuştu.

5 İLÇE BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp ve Arnavutköy ilçelerinin sınırından geçeceğini belirten Bakan Karaismailoğlu, "Şehir içi karayolu trafik yükünü önemli oranda azaltacak. İstanbul Havalimanı'nı şehir merkezine bağlayan bu metro hattıyla İstanbul'un dünya şehri özelliğini daha da güçlendiriyoruz" ifadelerini kullandı.