Gayrimenkul sektöründe 2022 nasıl geçecek?

10 January 2022

Gayrimenkul sektöründe yaklaşık 2 senedir pandemi etkileri konuşuluyor. Peki gayrimenkul sektörünü 2022'de neler bekliyor? Gayrimenkul sektöründe 2022 nasıl geçecek? İnşaat sektörü patronları 2022 beklentilerini ve yeni yatırımlarını açıkladı...


Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını gayrimenkul sektörünü de etkilemişti. Gayrimenkul sektöründe tercihler ve trendler değişirken, fiyatlarda oldukça yükseldi. Peki gayrimenkul sektörünü 2022'de neler bekliyor? Gayrimenkul sektöründe 2022 nasıl geçecek?

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; inşaat sektörü patronları 2022 beklentilerini ve yeni yatırımlarını açıkladı. İşte inşaat patronlarının gözünden 2022...

Erdal Eren / Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı

"Yıllık hedef ilk 10 ayda aşıldı"

2021 yılında canlanma yaşanmış ve müteahhitlerimizin üstlendiği yeni proje tutarında 20 milyar dolar olan yıllık hedef ilk 10 ayda aşılmıştır. Kasım sonu itibarıyla ise yıllık yeni proje tutarı 20.7 milyar dolardır. 2022 yılında da bu seviyelerin korunması ve aşılması hedeflenmektedir. Özellikle petrol fiyatları bir süre daha geleneksel pazarlarımızda yeni projelerin hayata geçirilmesi kapsamında bizler için destekleyici olabilecektir. Yeni ve etkili varyantlar kapsamında bazı ülkelerde yeniden gündeme gelen tedbirler ise risk unsurudur. Döviz Kurlarının arttığı, düşen alım gücünün öne çıktığı ve konut fiyatlarının maliyet artışlarının da etkisiyle yükseldiği bu şartlarda alım kararları da kaçınılmaz olarak ertelenmektedir. Konut kredisi faiz oranları da piyasanın psikolojik seviye olarak gördüğü yüzde 1'in üzerindedir.



Emlak danışmanlarının çatı kuruluşu olan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TUGEM), çok verimli bir yılı geride bıraktı. Yaptığımız TÜGEM Networks etkinlikleri başta olmak üzere birçok toplantı ve faaliyet ile sektörümüzün öncüsü olmaya devam ettik. Özellikle 2022 yılında da yeni üye ve teşkilatlarımız ile çalışmalarımızı artırmayı hedefliyoruz. TÜGEM sektörüne değer katan girişimcilerin bir araya geldiği öncü sivil toplum kuruluşu olmaya devam edecek. Ülkemiz ekonomisi çerçevesinde gayrimenkul sektörünün itici bir güç olduğuna inanıyoruz. 2022, yeni arzların artacağı bir yıl olacak. Bu çerçevede de gerek birinci gerekse de ikinci el taşınmaz ticaretinde hareketli bir dönem bekliyoruz. Yabancılara satışta yeni rekorların gerçekleşeceğine, gayrimenkul ihracatının da hareketli olacağına inanıyoruz. Gayrimenkul yeni yılda da güvenilir bir yatırım aracı olarak yatırımcıların gözdesi olacak. Gayrimenkul çerçevesinde ve ekonomideki büyüme hedefinin yüzde 20'leri geçeceğine inanıyoruz.