Gaziosmanpaşa'da 1739 konutluk yeni dönüşüm projesi başlıyor

09 October 2020

İstanbul ilçelerinde deprem tehlikesine karşı kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Dün Esenler'de bin 617 konut için temel atma töreni düzenlenirken bugün, Gaziosmanpaşa'nın Bağlarbaşı bölgesindeki yeni kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni yapıldı.

AA'nın aktardığı habere göre, İstanbul'da kentsel dönüşümün yoğun şekilde uygulandığı Gaziosmanpaşa'da yeni etap çalışmaları sürüyor. Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki yeni dönüşüm projesinde bin 739 adet konut inşa edilecek.

7/24 ÇALIŞMA YAPILIYOR

Söz konusu kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreninde bir konuşma gerçekleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un marka değerine değer katacak projelerin İstanbullular için hayırlı olmasını temenni etti.

İstanbul'da büyük bir çalışma yürütüldüğünden bahseden Bakan Kurum, "1994'ten bugüne İstanbul'un 39 ilçesinde kentsel dönüşümden sosyal konutlara, çevre projelerine kadar her alanda mimarlarımız, mühendislerimiz, belediye başkanlarımız, işçi kardeşlerimiz 7/24 canla başla çalıştı, çalışıyor. Bir taraftan dar gelirli vatandaşlarımız için 21 bin 562 sosyal konutumuzu üretirken, başka bir yerde vatandaşlarımızın mülkiyet problemlerini çözüyoruz. Bir yandan büyük otopark projeleri yaparken bir yandan da Atatürk Kültür Merkezini inşa ediyoruz, İstanbul Finans Merkezini yapıyoruz. Bir yandan İstanbul'a yeşil alan miktarını artıracak 34 millet bahçesi yapıyor, bir yandan İstanbul'daki gürültü problemini çözmek için bariyerler yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

TOPLAM KONUT SAYISI 4 BİNİ GEÇTİ

Bakanlık olarak Gaziosmanpaşa'da temelini attıkları ve inşaatı devam eden projelerle toplam 4 bin 534 konut inşa ettiklerini ifade eden Bakan Kurum, "Yeşil ağımıza gelince, Esenler'de 15 Temmuz Millet Bahçesi, Sultangazi'de Sultangazi Millet Bahçesi, Gaziosmanpaşa'mızda da bir millet bahçemizin açılışını yaptık. Bu 3 millet bahçemiz, Alibeyköy Barajı'ndan başlayan gençlik parkları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları ile Haliç'e ve Tarihi Yarımada'ya kadar uzanan yeşil bir ağ oluşturuyor. Bunlar iklim değişikliğiyle mücadele için çok önemli. Yeni yeşil alan projelerimizle bu yeşil ağı daha da genişleteceğiz. İstanbullu kardeşlerimize nefes aldıran, şehrin gürültüsünden uzak, yeni sosyal yaşam alanları üretmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.