Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı İhaleye Çıkıyor

23 November 2016

Birinci Dünya Savaşı döneminde hizmet veren Haliç-Karadeniz sahra hattını yeniden canlandırmayı hedefleyen İBB, 13 Ocak'ta Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı projesini ihaleye çıkarıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı'nı ihaleye çıkarıyor. Birinci Dünya Savaşı'nda Karadeniz kıyılarından Silahtarağa termik santraline kömür taşıması için kurulan hat yeniden canlandırılıyor.

55 kilometre uzunluğa sahip olan Haliç Kemerburgaz Karadeniz Dekovil Hattı Santral İstanbul'dan başlayarak Kağıthabe ve Cendere Yolu üzerinden Mithatpaşa'ya ulaşıyor. Bu noktada ikiye ayrılan hat bir tarafta Göktürk Odayeri ve Ağaçlı'ya, diğer tarafta Ayvabendi ve Yovankoru'dan geçerek Karadeniz'e birleşiyor.

876 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek olan hattın 660 günde tamamlanması planlanıyor. Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı Eminönü-Alibeyköy tramvay hattı, Kabataş-Mahmutbey metro hattı ve Kağıthane-İTÜ Ayazağa metro hattı ile entegre olacak.

Haliç Kemerburgaz Dekovil Hattı 13 Ocak'ta ihaleye çıkıyor. İhale saat 10:00'da Merter'de yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası İhale salonunda yapılacak.