Hangi bankalarda konut kredisi kampanyası var?

29 April 2019

Konut kredisinde 2019 yılının ilk iki ayında yakalanan düşüş ivmesi, devam eden iki ayda sürmedi. Özellikle Nisan ayına gelindiğinde konut kredisi faiz oranlarında yükseliş dikkat çekerken yatırımcılar, yüzde 0,98 faiz oranlı konut kredisi sunan kampanyaya yöneldi.

Özel bankaların yanı sıra kamu bankalarının da konut kredisi faiz oranlarında artışa gitmesi sektörde endişe doğurdu. Sektör temsilcileri ve gayrimenkul yatırımcıları konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1'in altına düşmesi yönündeki beklentilerini sürekli dile getirirken son faiz artışından sonra bu beklentinin kısa süre içerisinde gerçekleşmesi zor olarak yorumlandı.

KONUT KREDİSİ KAMPANYASI YAPAN BANKALAR

2018 yılının son ayında Ziraat Bankası öncülüğünde başlayan kampanya ile anlaşmalı konut projelerinde yüzde 0,98 faiz oranından konut kredisi sunulmaya başlanmıştı. Bu kampanya, özellikle Anadolu şehirlerindeki proje ağı ile genişlemeye devam ederken 7 banka tarafından destekleniyor. Kampanyaya Ziraat Bankası'nın yanı sıra VakıfBank, HalkBank, İş Bankası, Kuveyt Türk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım Bankası destek veriyor.

Öte yandan kampanyada üst limit 10 yıl vadede 500 bin TL seviyesinde başlasa da şu günlerde bu limit 750 bin TL ve 1 milyon 200 bin TL seviyesine kadar çıkarıldı.

GÜNCEL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi faizlerinde son artışlarla birlikte ortalama yeniden yüzde 2 seviyesine geldi. İşte Nisan ayının son haftası itibariyle yüzde 2'nin altında konut kredisi sunan bankalar:

Ziraat Bankası: Yüzde 1,45
Vakıfbank: Yüzde 1,55
Garanti Bankası: Yüzde 1,74
ING Bank: Yüzde 1,74
Yapı Kredi: Yüzde 1,79
Kuveyt Türk: Yüzde 1,79
Halkbank: Yüzde 1,85
QNB Finansbank: Yüzde 1,90