Hatay Arsuz'da 45 Bin Metrekare Alan Sit Alanı Oldu!

09 March 2017

Bakanlar Kurulu, 49 ilde bazı bölgeleri tarımsal sit alanı ilan etti. Bu bölgeler arasında Hatay Arsuz'da 45 bin metrekarelik bir alan da yer aldı...

Bakanlar Kurulunun aldığı karar göre ülke genelinde 49 ilde çeşitli bölgeler tarımsal sit alanı ilan edildi. Bu bölgeler içerisinde, Hatay'ın Arsuz ilçesinde yer alan 45 bin metrekare büyüklüğünde bir alan da yer aldı. Bölge Madenli Mahallesi Tekel Depolarından başlayarak Arpagedik-Höyük sınırlarına kadar devam eden alanı kapsıyor.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Belediye Meclis toplantısında konu ile ilgili açıklamlarda bulundu. Culha, ilgili kararın bölgenin geleceğini turizm hedefleri açısından olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

Nazım Çulha, tarım alanlarının korunması konusuna destek verdiklerini ancak, ilgili Bakanlar Kurulu kararının, Arsuz’un turizm kenti olması yönündeki çaba ve çalışmalarını çok ciddi anlamda etkileyeceğini söyledi.

Başkan Çulha, uygun ölçülerde özellikle imarlı alanların bu kapsamdan çıkarılması ve ana yol aksı üzerinde uygun mesafelerde alanların imara açılması gerektiğini söyleyerek, yetkililerden ilgi beklediklerini dile getirdi.