Havacılığın Yeni Merkezi Hizmete Açıldı

30 October 2018

İstanbul Havalimanı’nın açılışı Cumhuriyet’imizin 95. Kuruluş yıl dönümünde açılışıyla çifte bayram yaşattı. 42 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan Havalimanı’nın ilk fazı 5 gidiş 5 dönüş uçuşuyla hizmete başladı. Yeni Havalimanı’nın uluslarası kısa kodu ise “ISL”. Atatürk Havalimanı’ndan taşınma süreci başlarken, faaliyetlerin artmasıyla İstanbul Havalimanı dünyanın en büyük transit merkezi olarak kullanılacak. İstanbul Havalimanı’yla birlikte Hava Kargoda da yeni bir döneme girilecek.

İlk uçuşları 31 Ekim tarihinde başlayacak İstanbul Havalimanı’nda, 31 Aralık gecesinden itibaren iç ve dış hatların tam kapasite çalışması bekleniyor. 1 Ocak’tan itibaren ise Atatürk Havalimanı iç ve dış tarifeli bütün uçuşlara kapatılacak. Bunun için dün geceden itibaren büyük bir taşınma işlemi başladı. Havacılık tarihinin en büyük taşınması 31 Ekim’de başlayacak ilk uçuşlar için hızla icra ediliyor.

İstanbul Havalimanı’nın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havalimanının hem ülkemiz hem de dünya açısından önemine vurgu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “İstanbul Havalimanımızın hizmete girmesiyle Türkiye, kuzey, güney, doğu, batı aksları arasındaki en önemli transit merkez konumuna gelmiştir. Havalimanımız hitap ettiği bu geniş alanda 60 ülkeyi ve 20 trilyon dolarlık ekonomileri birbirine bağlıyor. Ülke olarak küresel ekonomilerin entegrasyonunda sahip olduğumuz kilit rolü bu havalimanıyla daha da ileriye taşıyoruz. Burası önemli bir hat, dolayısıyla biz İstanbul Havalimanı'nı sadece ülkemize değil, bölgemize ve dünyaya yaptığımız bir büyük hizmet olarak görüyoruz. İnşallah İstanbul Havalimanımız, insanları kavuşturup tanıştıracak, sevgiyi çoğaltıp, gönülleri abad edecek, ülkemize, bölgemize ve dünyaya hayırlı bir hizmet olmuştur”.
İstanbul Havalimanı’nın 31 Aralık’tan itibaren tamamlanacak taşınmayla yılda 90 milyon, tam kapasiteye ulaşmasıyla ise 200 milyon yolcuya ev sahipliği yapması bekleniyor. Dünya’nın her yerine uçuş gerçekleştirilecek olan havalimanı, 300’den fazla destinasyonuyla havacılık merkezlerinden biri olma unvanına kavuşacak.