İki Banliyö Hattı Metro Standartına Geçecek!

28 March 2017

Ulaştirma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yaptığı açıklamada Gebze-Haydarpaşa ve Kazlıçeşme-Halkalı banliyö hatlarının metro standartlarına çevrileceğini söyledi...

Ulaştirma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, planlanan demiryolu projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan, "2018 yılı sonunda her iki banliyö sistemini de Gebze-Haydarpaşa, Kazlıçeşme-Halkalı'yı metro standardına çevirmiş olacağız, Marmaray'daki metro araçları çalışacak orada. Ve burası kesintisiz hale gelecek" dedi.

ANKARA'DAN HAYDARPAŞA'YA
Bakan Ahmet Arslan, Ankara hızlı trenini Haydarpaşa'ya ulaştırma çalışmaları yaptıklarını açıkladı. Arslan, "Ankara'dan yüksek hızlı tren Pendik'e kadar gidiyor, Pendik'ten sonra otobüslerle taşınıyor. Haydarpaşa'ya kadar gidemiyor. Marmaray var ama Marmaray devamında Kazlıçeşme'den Halkalı'ya kadar insanlar gidemiyor. İki kesinti var. Biz Marmaray projesine entegre olacak her iki yakadaki banliyö sistemlerini önce metro standartlarına getiriyoruz...Türkiye için önemli olan şu, Ankara'dan kalkan bir yüksek hızlı tren Pendikte kalmayacak, Haydarpaşa'ya kadar gidebilecek, bir kısmı da Avrupa yakasına kadar gidebilecek" şeklinde konuştu.

BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU AÇILIYOR
Ahmet Arslan Haziran ayında açılması planlanan Bakü- Tiflis-Kars demiryolu hattının ülke ekonomisine büyük katkısı olacağını söyledi. Açılacak hatla ulaşım süresinin 3'te 2 oranında kısalacağını belirten Arslan, "Avrupa'dan kalkan, Londra'dan kalkan bir tren Marmaray'ı da kullanarak kesintisiz Pekin'e kadar gidebilecek. Dizel taşımacılığa başlayacağız lokomotiflerle. Çin'den kalkan bir yük ya Karadeniz'in kuzeyinden Rusya üzerinden Avrupa'ya gidiyor ya da Hazar'ın güneyinden İran'ın güneyinden denizleri de kullanarak Avrupa'ya gidiyor. Bunları seyahat süreleri 45 ile 60 gün arasında. Halbuki dünyadaki en önemli koridorlardan biri olan orta koridorun tamamlayıcısı olan Bakü-Tiflis-Kars'ı bitirdiğimizde Pekin'den kalkan bir yük 12 ile 15 gün arasında Avrupa'nın istediğiniz noktasına gidebilecek" dedi.