İnşaat sektörü yeni yıla umutla bakıyor

05 December 2019

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) tarafından düzenlenen Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısında çok sayıda farklı sektörden iş adamları değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda inşaat sektörünün bugünü ve yarını da konuşuldu.

Star'ın aktardığı habere göre, toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, Türkiye ekonomisinde iç ve dış politikada bazı risk faktörlerinin geride bırakıldığını belirterek, "Ekonomide aşırı yüksek kur hareketliliği başta olmak üzere öngörü ufkunun daraldığı günler geride kaldı" diye konuştu.

Ekonominin büyüme sürecine girdiği düşüncesini paylaşan Özilhan, "Birçok kuruluş büyüme tahminlerini yükseltti. Ülkemizde nispeten daha sakin diyebileceğimiz günlere karşılık dünyada olağan dışı hareketlilik devam ediyor" şeklinde konuştu.

"2020 MÜTEAHHİTLER İÇİN FIRSAT YILI OLACAK "

Toplantıda bir konuşma gerçekleştiren ENKA İnşaat ve Sanayi AŞ İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Tara, 2020 hedeflerinden bahsetti. Yeni yılda birkaç yeni proje alma hedeflerinin olduğunu açıklayan Tara, "ENKA olarak yurt dışında birçok projemiz var. Rusya'da, Irak'ta projelerimiz var. Şu an projelerimiz iyi gidiyor. Rusya özelinde 2020'den daha ümitliyiz. Yeni projeler çıkacak diye bekliyoruz. Türk müteahhitler için yeni fırsatlar olacak" ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin 2020 yılında 2019 yılına göre daha iyi olabileceğini belirten Tara, özellikle Rusya'yla uzun zamandır iş yapıldığını hatırlatarak, "2014 yılında Rusya'daki krizden sonra işler azalmıştı. Şu anda hem ilişkilerimiz iyi hem Rusya toparlandı. Dolayısıyla yine Türk müteahhitler için en önemli pazar Rusya olacak" şeklinde konuştu.