İnşaat sektöründe gözler Eylül ayına çevrildi

16 July 2019

Son yıllarda inişli çıkışlı bir seyir izleyen inşaat sektöründe yeniden canlanma beklentileri bulunuyor. Bunun yanı sıra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre, 2019 yılının ilk 5 ayında 2 bin 820 inşaat şirketinin kapandığı gerçeği de bulunuyor. Bu verinin yanında 2019'un ilk 5 ayında kurulan inşaat şirketlerinin sayısında da 2018’in aynı dönemine göre yüzde 117 düşüş görüldüğü de biliniyor.

"DOĞRU YATIRIM YAPANLAR KAZANACAK"

İnşaat sektörünün son durumu hakkında değerlendirmeler yapan Bahadır İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Bahadır, insanın ön planda olduğu yaşam alanlarından çok, beton üreten şirketlerin birer birer kapandığını ifade etti. Süreç hakkında beklentilerini de paylaşan Bahadır, sürdürülebilir projeler üreten inşaat şirketlerinin ve konut üzerinden doğru yatırım yapanların, Eylül ayı itibarıyla kazanmaya devam edeceğini ifade etti.

Konut dünyasında daralma olmasına karşın hala büyük bir konut ihtiyacı olduğunu ve doğru yatırımlarla bu ihtiyaca karşılık verilebileceği düşüncesini paylaşan Bahadır, " Ülke ekonomisine canlılık katacak ve istihdam sağlayacak konut üretimine tüm hızlıyla devam ediyoruz. Herkesin yatırımlarını likidite piyasalara yönelttiği bu günlerde, konut yatırımını bir fırsat olarak görüyoruz. Geçici süreli yaşanan bu daralmanın sonunda gayrimenkule yönelen yatırımcıların karlı çıkacağını düşünüyoruz" diye konuştu.



Kur dalgalanmalarının inşaat sektörü üzerine etkilerini değerlendiren Bahadır İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Bahadır, "Konutlarda yerli inşaat malzemeleriyle de maksimum konfor sağlanabiliyor. Tüm inşaat malzemelerinin yerli üretimden tedarik edilmesiyle, dolar kaynaklı kırılganlığın minimize edilebileceğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.