İnternetten Beyanname Nasıl Verilir?

02 March 2016

Önceden Hazırlanmış Kira Beyannamesi Sistemi devreye girdi. Vatandaşlar artık vergi dairesine gitmeden internetten vergi beyannamesi verebilecek. Peki internetten beyanname nasıl verilir? Yanıtı haberimizde…

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi uygulaması 1 Mart itibariyle başladı. Sistem sayesinde vergi beyannameleri internet verilebilecek.

1,5 MİLYON KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR
Yaklaşık 1,5 milyon kişiyi ilgilendiren önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile vatandaşlar vergi dairesine gitmeden internet ortamında beyanname verebilecek.

ARTIK UZMANA GEREK YOK
İlgili alanlardaki vergi hesaplamalarının otomatik olarak yapılacağı sistemle vatandaşlar vergi dairesine veya mali müşavir, muhasebeci gibi bir uzmana ihtiyaç duymadan internete girerek beyannamelerini kolayca verebilecek, vergilerini de yine internetten kredi kartı ile ödeyebilecek.

İNTERNETTEN BEYANNAME NASIL VERİLİR?
Gelir İdaresi Başkanlığında bulunan bilgiler kullanılarak oluşturulan kira beyannamesi, internet ortamında yansıtılacak. Beyanname kontrol edildikten sonra eksiklik, hata ve yanlışlıkların bulunması halinde düzeltilip onaylanmasının ardından mükellefin beyanı elektronik olarak alınacak ve beyan edilen vergi otomatik hesaplanıp mükellefin adına tahakkuk ettirilecek.

Sistemde kullanılan bilgiler, kira geliri elde eden kişilere ilişkin MERNİS, banka, tapu, sigorta şirketleri gibi kurum ve kuruluşlardan Gelir İdaresi Başkanlığının veri tabanına aktarılan bilgilerden oluşacak.

KULLANMA ZORUNLULUĞU YOK
Kullanma zorunluluğu olmayan internetten beyanname verme sistemi ile kira beyannamesi daha hızlı, daha güvenilir, daha kolay ve tamamen masrafsız bir şekilde verilebilecek. Dileyenler kira beyannamelerini vergi dairesine giderek elden ya da beyanname düzenleme programı kullanarak da verebilecek.

İnternetten beyanname vermek için intvd.gib.gov.tr adresine giderek TC kimlik numaranız ya da kullanıcı giriş numaranızı yazarak beyanname verilebiliyor.

İnternet vergi dairesi şifre formu için tıklayınız