Ispartakuleliler Tedbirin Kaldırılması İçin Dava Açıyor!
Ispartakule'de 59 parsele koyulan tedbir nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden Hasanoğlu İnşaat söz konusu kararın verildiği davada ismi geçen kişilerle ilgilerinin olmadığını belirterek tedbirin kaldırılması için mahkemeye başvurdu...
Banker Kastelli nedeniyle ‘tedbir şoku’ yaşayan ve 59 parselde alım-satımın önüne engel koyulan Ispartakule’de karardan etkilenen firmalar tedbirin kaldırılması için harekete geçti. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin tedbir koyduğu parseller üzerinde Yeni Hayat Evleri, O2 Residence, Innovia Ispartakule, Banu Evleri ve Koza Ispartakule Evleri bulunuyordu. Bu projelerden Banu Evleri’ni inşa eden Hasanoğlu İnşaat, mahkemeye tedbirin kaldırılması için başvurdu.
Şirket: Tedbiri kaldırın
İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne 5 Ekim Pazartesi günü verilen dava dilekçesinde, Hasanoğlu İnşaat’ın bölgede uzun yıllardır konut ürettiği belirtilerek, “Müvekkil şirketin (Hasanoğlu İnşaat) davacılarla ve davalılarla hiçbir ilişkisi, irtibatı, ticareti, akrabalığı bulunmamaktadır. Müvekkil şirketin huzurdaki davada taraf sıfatı, dava dosyası ile uzaktan yakından bir ilgisi de bulunmamaktadır. Müvekkile ait taşınmaz kaydına sehven işlendiğini düşündüğümüz tedbir şerhinin kaldırılması hususunda Sayın Mahkemenize müracaat zorunluluğu hasıl olmuştur. Müvekkil şirket, dava ile ve dava konusu iddialarla hiçbir ilgisi olmadan iyi niyetle bedelini ödeyerek taşınmazı satın almış ve üzerinde konut inşa etmiştir. Tedbir kararı nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşamaktadır. Yukarıda belirtilen yasa hükmü gereği de müvekkil şirket davadaki iddialar karşısında taraf olmamakla birlikte iyi niyetli üçüncü şahıs konumundadır” denildi ve tedbir şerhinin kaldırılmasına karar verilmesi talep edildi.
Ev sahibi başvuracak
VATAN’a konuşan Hasanoğlu İnşaat yetkilileri, söz konusu kararın verildiği davada ismi geçen kişilerle ilgilerinin olmadığını belirterek, “Bölgede birçok yatırımımız var. İnşa ettiğimiz projelerin yanı sıra yeni yatırım planlarımız da bulunuyor. Tedbir kararıyla herhangi bir alakamız yok. Müşterilerimizi de bilgilendirdik. Müşterilerimizden de tedbirin kaldırılması için başvuracaklarını söyleyenler var. Mahkemenin 3. şahısları etkileyen bu kararı kaldıracağını düşünüyoruz” diye konuştu.
Neden tedbir kararı verilmişti?
BANKER Kastelli olarak tanınan ve 2008’de intihar eden Abidin Cevher Özden’in oğlu Süleyman Cemil Bahadır, işadamı Korkmaz Yiğit’ten babasının alacaklarına karşılık İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açtı. Bahadır, Korkmaz Yiğit’in Avcılar Tahtakale Mahallesi’nde yüzlerce dönüm arazisinin olduğunu, Yiğit’in söz konusu arazileri üçüncü kişiler aracılığı ile sattığını öne sürdü. İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi de dava sonuçlanıncaya kadar satışı yapılan 59 parsel üzerine tedbir konulmasını istedi. Bu tedbir kararı, Ispartakule’de yer alan bazı konutlarda alım-satımın önünü kesti. Avcılar Tapu Dairesi kararda geçen parsellere tedbir koyup, alım-satım işlemlerinin başlaması için yeni dava kararını beklemeye başladı.
Yatırımcılar bilgi alıyor
ISPARTAKULE bölgesinde faaliyet gösteren gayrimenkul danışmanları, yatırımcıların çoğunun tedbir kararından haberinin olmadığını, kararı duyanların da bilgi almak istediğini söylüyor. Kararın tüm Ispartakule’yi değil 59 parseli ilgilendirdiği için bölgenin yatırım değerini kaybetmediğini ifade eden gayrimenkul danışmanları, şu değerlendirmeyi yaptı: “Karar, bölgede ev sahibi olan 3. şahısları da etkiliyor ancak tedbirin geçici olacağını ve kısa süre içinde kaldırılacağını düşünüyoruz. Yatırımcılar da bölgeye güveniyor ve tedbir konulmayan parsellerde satışlarımız sürüyor.” Vatan