Isparta'ya 700 yeni sosyal konut müjdesi!

08 August 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Isparta Valiliği'nde katıldığı değerlendirme toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. AA'nın aktardığı habere göre, toplantı içeriğinden bahseden Bakan Kurum, gülleri ve lavantasıyla meşhur Isparta'nın güçlü şehirler kapsamında sorunlarını değerlendirmek, çözüm önerileri oluşturmak için kentte bulunduğunu, ilgili birimlerle gerekli konuları ele aldıklarını ifade etti.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nin yan tarafında daha önceden yapılması planlanan 300 konuttan oluşan toplu konut projesi olduğunu, gelen talepler doğrultusunda 700 ilave sosyal konut için adım atıldığını açıklayan Bakan Kurum, "2019 yılı sonuna kadar projelendirme işini tamamlayacağız. 2020 yılının ilk çeyreğinde inşaata başlamak suretiyle 300 olan sosyal konut sayısını bin konuta çıkarmış olacağız. 300 konutla ilgili iş ve işlemler zaten yürüyor, yeni 700'ün de işlemlerini tamamlayarak bin konutu ilk etapta çıkarmış olacağız" şeklinde konuştu.

Eski Gülkent Hastanesi olarak bilinen 130 bin metrekarelik alanda yeni proje hayata geçirileceğini aktaran Bakan Kurum, bölgedeki projenin 2 bin 500 konutu alt gelir grubundaki vatandaşlara hitap edecek şekilde hayata geçirileceğini açıkladı.

MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMASI

Isparta'daki millet bahçesi çalışması hakkında da bilgiler veren Bakan Kurum,"81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi yaparak, kişi başı yeşil alanı 15 metrekareye çıkarma hedefiyle projelerimizi yapıyoruz. Gül kokulu, güler yüzlü Ispartalılara da millet bahçesi yakışır dedik" diye konuştu.

Isparta'daki millet bahçesi çalışmasının TOKİ aracılığıyla 2020 yılında başlayacağını belirten Bakan Kurum, proje alanında kültür merkezi, sanat atölyeleri, millet kıraathanesi bulunacağını ifade etti.