İstanbul Finans Merkezi'ne Özel Kanun

22 October 2016

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Finans Merkezi'ne özel yeni bir kanun çıkaracaklarını söyledi...

İnşaat çalışmaları tüm hızıyla devam eden İstanbul Finans Merkezi için Maliye Bakanlığı'nda da çalışmalar sürüyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, İstanbul Finans Merkezi’ne özel yeni bir kanun çıkaracaklarını açıkladı.

Ağbal, "Binaları yapmak tek başına yetmez, yatırımcılara gelin demekle de gelinmez. İstanbul Finans Merkezi eğer ileriye dönük iddialı bir proje olacaksa, diğer rekabet içinde olduğumuz finans piyasaları ne imkanlar sunuyorsa, biz o imkanları aynen, hatta daha fazlasıyla sunacağız" dedi.

İstanbul Finans Merkezi Kanunu Tasarısı'nın temel amacının avantajları, imkanları buradaki aktörlere sunmak olduklarını söyleyen Ağbal, "Uluslararası finans kuruluşları buraya gelecekler. Buraya geldikleri zaman onlara birtakım koşullar sağlamamız lazım. Diğer finansal piyasalardaki avantajları gözden geçiriyoruz, paydaşlarımızla istişare yapıyoruz. Yakın bir zamanda inşallah bir çerçeve, İstanbul Finans Merkezi Kanununu çıkaracağız. Bu işin kurumsal yapısı, yatırımcılara sağlanacak destekler ve teşvikler, vergisel avantajlar, vergi benzeri konularda sağlanacak avantajlar, burada yapılacak finansal işlemlerde, o işlemlerin yapılmış olduğu platformlarda güvencelerin, standartların oluşturulması. Bunların hepsini yani bütün eksenlerde ne yapmamız gerekiyorsa, bu kanunla düzenleyip inşallah Bakanlar Kuruluna getireceğiz" diye konuştu.