İstanbul Üniversitesi Tıp Tarihi Müzesi'nde Restorasyon Başlıyor

19 October 2016

1983 yılında kurulan Tıp Tarihi Müzesi'nde restorasyon çalışmaları için ilk adım atılıyor. 17 Kasım'da ihalesi yapılacak olan restorasyonun 370 günde tamamlanması planlanıyor...

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde özel müze olarak hizmet veren Tıp Tarihi Müzesi'nde restorasyon çalışmaları balıyor. Müzede koleksiyon 1983 yılında Deontoloji ve Tıp Tarihi Ana Bilim Dalı başkanı olan Prof. Dr. Nil Sarı tarafından toplanmaya başlanan malzemelerle oluşturuldu.

Müzede Türk tıp tarihine ait el yazmalarından Osmanlı minyatürlerinin tıp ile ilgili kopyalarına tıp eğitimi ile tanı ve araştırma amacıyla kullanılan cihaz, alet ve araçlardan, doktorlara verilen nişan, kokart ve rozetlere kadar birçok belge sergileniyor.

İBB Yapı İşleri Müdürlüğü Tıp Tarihi Müzesi restorasyonunu ihaleye çıkarıyor. Açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek olan ihale 17 Kasım 2016 günü saat 10:00'da yapılacak.

İstanbul Üniversitesi Tıp Tarihi Müzesi'nde restorasyonun çalışmalar başladıktan sonra 370 günde tamamlanması hedefleniyor.